L'Ajuntament de Valls encarregarà l'estudi sobre l'estat de l'edifici de Ca Padró

L'Ajuntament de Valls encarregarà l'estudi sobre l'estat de l'edifici de Ca Padró

L’Ajuntament de Valls procedirà en les properes setmanes a encarregar l’estudi arquitectònic sobre l’estat de l’immoble de Ca Padró, edifici històric catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local situat al carrer de la Cort. El consistori va informar en la darrera Comissió de Patrimoni Municipal, celebrada el 22 de setembre, de la voluntat de procedir a l’encàrrec que ha de determinar les actuacions a realitzar per tal de garantir la seguretat de l’edifici i evitar afectacions en els immobles veïns.

L’Ajuntament ha pres aquesta decisió després dels diversos requeriments municipals efectuats a la propietat reclamant que s’efectuessin les obres i després d’haver iniciat un expedient d’execució subsidiària. Aquest mes de setembre, el consistori ha canviat el procediment administratiu per efectuar l’execució via tràmit d’urgència i ara s’efectuarà l’estudi per realitzar les obres necessàries amb la màxima brevetat.

A la Comissió de Patrimoni també es va informar que aquests procediments, abans d’efectuar materialment les obres, s’han d’informar a la propietat i realitzar les notificacions oportunes. El consistori, després que la propietat, que té el deure de mantenir l’edifici, no hagi actuat d’acord amb el que reclamaven els requeriments administratius municipals, ha mantingut en tot moment la voluntat d’efectuar les obres que siguin necessàries per salvaguardar Ca Padró. En aquest sentit, en tot el procés s’ha mantingut també informat al departament de Cultura que, en el seu darrer informe, recorda en les conclusions que l’Ajuntament ha efectuat els requeriments a la propietat de manera reiterada.

De la mateixa manera, l’Ajuntament recorda que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ja preveu que l’edifici de Ca Padró s’ha de destinar a equipament, tant per la seva situació central al Barri Antic com pel seu valor històric i patrimonial a preservar.

6 d’octubre de 2016