Mor l'exalcalde de Valls Pau Nuet i Fàbregas

Mor l'exalcalde de Valls Pau Nuet i Fàbregas

Mor l'exalcalde de Valls Pau Nuet i Fàbregas

Dissabte dia 8 d'octubre ha mort l'exalcalde de Valls, Pau Nuet i Fàbregas, primer batlle de la ciutat en democràcia. L’Ajuntament de Valls va habilitar des del mateix dia 8 a la tarda un espai de condols obert a tots els ciutadans i entitats que vulguessin expressar el seu testimoni en record i homenatge a l'exalcalde que ha mort a l’edat de 97 anys. Diumenge dia 9 a les 12h es va celebrar al tanatori municipal de Valls un acte cívic de comiat a Pau Nuet i el dimarts dia 11 d’octubre a les 19h, al Saló de Plens de l’Ajuntament, va tenir lloc l’acte institucional en memòria de l’exalcalde de la ciutat.

Pau Nuet i Fàbregas va ser escollit alcalde de Valls el 19 d’abril de 1979 després de guanyar, com a cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya, les primeres eleccions municipals de la democràcia. Nascut a Valls l’any 1919, amb 17 anys passa a formar part de la Joventut Comunista Ibèrica, joventuts del Partit Obrer d’Unificació Marxista (POUM). Amb l’esclat de la Guerra Civil l’any 1936, ingressa a les milícies del POUM i es destinat al front d’Aragó. En acabar la guerra ha d’exiliar-se a França, on és destinat al camp d’internament de Saint-Cyprien. Fins l’any 1941 no pot tornar a l’Estat espanyol i el 1944 és detingut i empresonat a Pamplona. L’any 1951 sortirà de la presó, tot i que en règim de llibertat condicional.

Ja a Valls, va exercir primer la seva professió de barber i va estar vinculat a diferents empreses i moviments cooperatius. Així, va ser administratiu de la Cooperativa de Pintors i des de l’any 1963 va treballar a Covaco, cooperativa del sector de la construcció. També va impulsar la Cooperativa d’Habitatges de la Fraternal i una cooperativa de queviures que va obrir en el mateix barri. A la dècada dels setanta va participar en moviments polítics a Valls i el 1977 va ingressar com a militant del PSC, formació que va passar a liderar l’any 1979 com a cap de llista a les eleccions municipals. Des d’aquell any assumiria l’alcaldia fins les eleccions de 1991, any que, tot i guanyar els comicis, decideix retirar-se i passar el relleu com alcalde a Alfred Pérez de Tudela.

 

          IMATGES DE L'ACTE INSTITUCIONAL DE COMIAT