El 2 de novembre obre la nova variant de Valls entre l'N-240 i la C-37

El 2 de novembre obre la nova variant de Valls entre l'N-240 i la C-37

El 2 de novembre obre la nova variant de Valls entre l'N-240 i la C-37

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat obrirà al trànsit el proper dia 2 de novembre a la tarda la nova variant de Valls, connexió que enllaçarà la carretera Valls-Alcover C-37 i l’N-240. La nova via, d’una longitud de 800 metres, evitarà el pas de vehicles per l’interior de la zona sud de Valls, millorant la seguretat de la circulació i la mobilitat d’aquesta entrada a la ciutat per les carreteres d’Alcover, Tarragona i Portal Nou, actualment una de les àrees més congestionades.

La construcció de la variant ha comportat una inversió de la Generalitat de 2,6 milions d’euros i les obres s’han executat en l’últim any. La nova variant entrarà en servei després de l’acte d’obertura que se celebrarà el dimecres dia 2 de novembre i que presidirà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

El traçat de la nova variant comença a la rotonda ja existent al punt quilomètric 17,5 de l’N-240 i enllaça amb la C-37 a través d’una rotonda de nova construcció. La via té dos carrils de 3,5 metres, vorals exteriors d’1 metre i franja central zebrada de separació d’1 metre i ha estat necessari també la construcció d’un viaducte de 85 metres de longitud per superar el torrent del Puig. Amb la nova connexió, a més d’alliberar de trànsit a tota la zona sud de Valls i millorar la mobilitat, es garanteix una connexió òptima amb l’autovia A-27.

D’aquesta manera, la connexió de bona part de la ciutat amb l’autovia, així com la connexió amb la C-37 en direcció Alcover i Reus, es podrà efectuar d’una manera més ràpida i sense la necessitat de creuar el nucli urbà. A la vegada, es reduirà també el trànsit de vehicles pesants a les entrades de Valls per les carreteres de Tarragona i Alcover. Les obres executades per la Generalitat han inclòs també la millora i pavimentació de camins de la zona.