La Taula de Cohesió aprova amb consens el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social

La Taula de Cohesió aprova amb consens el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social

La Taula de Cohesió aprova amb consens el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social

La Taula de Cohesió Social ha donat llum verd al Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Valls per al període 2016-2018. Aquesta taula de participació integrada, a més de responsables de diferents departaments municipals per entitats de caire social i del tercer sector, representants de grups polítics i associacions sindicals, tècnics d’inclusió i representants d’altres administracions, va aprovar per unanimitat, en la reunió celebrada dimecres passat al Convent del Carme, el document que s’elevarà properament a l’Ajuntament de Valls per a la seva aprovació.

L’aprovació arriba després de mesos d’activitats com jornades obertes i de treball en el si de la Taula de Cohesió, òrgan de participació comunitària per a l'assessorament, consulta, proposta i participació en matèria de serveis socials a la ciutat. El Pla Local estableix 10 línies estratègiques que, amb caràcter transversal, se centren en accions adreçades a la gent gran, col·lectius en situació de vulnerabilitat o infants o en camps com el de l’habitatge, l’educació, la inclusió laboral, la prevenció de la promoció de la salut i els hàbits saludables, la participació, el desenvolupament comunitari i la garantia de l’accés universal i la cobertura de les necessitats bàsiques de la població.

Així, la reunió presidida pel regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà, va aprovar elevar a l’Ajuntament les diferents propostes sorgides del debat en el si de la Taula de Cohesió Social. L’Ajuntament de Valls aprovarà les propostes per a la seva inclusió en les diferents polítiques, que de manera transversal des de diferents departaments, es desplegaran en l’àmbit dels serveis públics a les persones.

La Taula representa un espai de participació comunitària per a l'assessorament i la consulta en matèria de serveis socials, oberta a les entitats, associacions i usuaris dels serveis i equipaments públics. En aquest sentit, des de la participació dels diferents agents a la Taula es reforça el caràcter transversal i de treball conjunt en les polítiques socials i d’atenció a les persones a implementar.

 

27 d'octubre de 2016