Modificació de planejament de Palau de Reig de Dalt del polígon industrial

Modificació de planejament de Palau de Reig de Dalt del polígon industrial

Modificació de planejament de Palau de Reig de Dalt del polígon industrial

El ple de l’Ajuntament que s'ha celebrat divendres dia 28 ha aprovat la modificació puntual del sector Palau de Reig de Dalt del polígon industrial de Valls. La modificació provisional de planejament, aprovada inicialment el juliol passat per l’Ajuntament, en aquest sector que promou l’Institut Català del Sòl facilitarà la implantació al polígon de Valls de l’empresa Frigicoll, però a més permetrà disposar de sòl industrial més competitiu a les necessitats del mercat per a noves inversions industrials.

La modificació introdueix una nova tipologia de zonificació. En concret, fins ara, el planejament preveia principalment una tipologia d’usos per a indústries aïllades grans i, amb la modificació que ha aprovat el plenari, aquesta gran àrea, que representava el 50,27% de tot el sector de Palau de Reig, es divideix per tal d’introduir la tipologia d’indústries aïllades mitjanes. D’aquesta manera, es diversifica d’una manera important l’oferta de sòl disponible a tot el sector, mantenint una oferta àmplia per a la implantació d’empreses grans i, a la vegada, garantint inversions d’empreses mitjanes amb menors necessitats de superfície.

En concret, es redimensiona la superfície reservada per a indústries grans que passarà de 370.000 m2 a 245.000 m2. Per la seva banda, la nova tipologia per a indústries mitjanes ocuparà amb la modificació 138.341 m2, sumant una part del reservat fins ara a indústries grans i també una part del que hi havia previst per a indústries aïllades, que passarà de 52.672 m2 a 39.331m2. D’altra banda, es manté l’ús per a la implantació d’indústries entre mitgeres en 22.288 m2.

La modificació de planejament era un dels tràmits urbanístics necessaris per facilitar la implantació de l’empresa Frigicoll que el passat mes de juny va signar a Valls amb l’Incasòl un contracte de compra en aquest sector industrial de la capital de l’Alt Camp. Frigicoll s’implantarà en uns terrenys que tenen una superfície de 85.000m2 i que li permetrà ampliar la seva capacitat logística per potenciar l’exportació i reforçar el servei nacional. Aquesta empresa és una societat líder en el subministrament de maquinària de climatització, el transport, l’hostaleria, la refrigeració i els electrodomèstics.

A més de Frigicoll, la modificació de planejament fa més competitiu l’oferta de sòl industrial del polígon de Valls a l’introduir en el sector de Palau de Reig la possibilitat d’implantació d’empreses mitjanes, mantenint una bona oferta per a grans empreses i, a la vegada, per a petites.

Rotonda i costos de depuració
Abans de l’aprovació provisional, l’Incasòl ha introduït les especificacions que l’Ajuntament va requerir ja en l’aprovació inicial del passat mes de juliol. En concret, l’Incasòl efectuarà l’aportació del cost previst per a la depuració de les aigües residuals, estimats en 390.000 euros. A més, s’ha previst la construcció també d’una rotonda que enllaçarà aquest sector del polígon industrial amb la carretera del Pla, així com el desdoblament dels laterals en aquest àmbit, millorant d’aquesta manera la mobilitat en aquest àmbit.

Al centre, l'alcalde de Valls, Albert Batet, durant la presentació en roda de premsa de la modificació de planejament, acompanyat pels regidors de Territori i d'Empresa, Martí Barberà i Joan Carles Solé