Monitors i entitats participen en una sessió de formació del Parc de Nadal

Monitors i entitats participen en una sessió de formació del Parc de Nadal

Monitors i entitats participen en una sessió de formació del Parc de Nadal

Les entitats que participen al Parc de Nadal de la nostra ciutat ja han començat els preparatius per l'edició d'enguany amb una sessió de formació prèvia per a tots els monitors, que es va realitzar el passat dissabte 15 d'octubre d'11h a 13:30h a la Sala d’Actes de la Casa de Cultura, i que va ser dinamitzada per Cel Rogent Educació Ambiental.

Els monitors de les entitats assistents van començar practicant jocs tradicionals d’arreu del món que es realitzaven amb xapes, patacons de fabricació pròpia i bilboquets. Tot seguit, una petita reunió de treball va servir per reflexionar sobre els objectius i els valors pedagògics de les activitats que es realitzen al Parc de Nadal. Finalment el matí va acabar amb la realització per part dels assistents de diverses manualitats amb materials reutilitzats, treballant també estratègies de planificació i preparació d’aquestes activitats.

Després de la primera reunió d’entitats, realitzada al mes de setembre, aquesta sessió és el tret de sortida a la feina de planificació i preparació de les activitats que emprenen cada any la quinzena d’entitats que realitzen el Parc de Nadal de la nostra ciutat. En les properes setmanes, cadascuna acabarà de definir l’activitat que oferirà al Parc, i a partir de llavors es posaran en marxa diverses iniciatives per recollir tot el material reutilitzat necessari per a la seva realització.

La novetat d’enguany és la tematització del Parc entorn un eix comú: “El nostre nadal”, tema que també es va treballar durant la sessió formativa de dissabte. Així mateix, segueix amb la línia iniciada el curs passat d’un parc de Nadal sostenible, utilitzant material reutilitzat en totes les activitats. Per a la recollida d’aquest material, en les properes setmanes es mobilitzaran les entitats per recollir material diversos com tubs de paper higiènic, oueres de cartró, ampolles de plàstic o taps de suro. La recollida arribarà al seu punt àlgid durant la celebració del Mercat de Nadal, en el qual el Parc de Nadal tindrà un espai on els més petits podran realitzar una activitat i on tothom podrà participar en la recollida d’aquests materials.

El Parc de Nadal de Valls tindrà lloc a l'Escola Enxaneta del 28 de desembre a l'1 de gener amb els tallers de circ i a partir del 2 i fins el 4 de gener a ple rendiment amb el conjunt de tallers de les entitats participants.

28 d'octubre de 2016