S'obre la nova variant de Valls

S'obre la nova variant de Valls

S'obre la nova variant de Valls

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat de l'alcalde de Valls, Albert Batet, ha inaugurat aquest dimecres dia 2 de novembre a la tarda la nova variant de Valls, en concret, la nova connexió que enllaça les carreteres Valls-Alcover C-37 i l’N-240. L'alcalde de Valls ha destacat la importància estratègica que té per a la ciutat la variant al descongestionar de trànsit tota la zona urbana del sud de la ciutat i, a la vegada, la millora de les comunicacions que representa en l'accés de l'autovia A-27 i pel conjunt de les comarques del Camp de Tarragona. El conseller Josep Rull ha assenyalat que la inversió era del tot necessària ja que representa una gran millora en la seguretat del trànsit i contribueix a l'equilibri territorial del país.

La nova via que s'ha obert ja al trànsit té una longitud de 800 metres, evita el pas de vehicles i millora la seguretat de la circulació i la mobilitat d’aquesta entrada a la ciutat per les carreteres d’Alcover, Tarragona i Portal Nou, actualment una de les àrees més congestionades.

La construcció de la variant ha comportat una inversió de la Generalitat de 2,6 milions d’euros i les obres s’han executat en l’últim any.  El traçat de la nova variant comença a la rotonda ja existent al punt quilomètric 17,5 de l’N-240 i enllaça amb la C-37 a través d’una rotonda de nova construcció. La via té dos carrils de 3,5 metres, vorals exteriors d’1 metre i franja central zebrada de separació d’1 metre i ha estat necessari també la construcció d’un viaducte de 85 metres de longitud per superar el torrent del Puig. Amb la nova connexió, a més d’alliberar de trànsit a tota la zona sud de Valls i millorar la mobilitat, es garanteix una connexió òptima amb l’autovia A-27.

D’aquesta manera, la connexió de bona part de la ciutat amb l’autovia, així com la connexió amb la C-37 en direcció Alcover i Reus, es podrà efectuar d’una manera més ràpida i sense la necessitat de creuar el nucli urbà. A la vegada, es reduirà també el trànsit de vehicles pesants a les entrades de Valls per les carreteres de Tarragona i Alcover. Les obres executades per la Generalitat han inclòs també la millora i pavimentació de camins de la zona.

2 de novembre de 2016

S'obre la nova variant de Valls

 

S'obre la nova variant de Valls