Valls celebra la IV Setmana de les capacitats

Valls celebra la IV Setmana de les capacitats

Valls celebra la IV Setmana de les capacitats

L’any 1992 les Nacions Unides varen declarar el 3 de desembre Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Valls commemorarà aquesta jornada del 9 al 12 de novembre amb la IV Setmana de les Capacitats, organitzada per totes les entitats vallenques que treballen pel col·lectiu de les persones amb discapacitat: Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, Associació Trèvol, Xarxa Solidària per la Igualtat, Fundació Ginac, Lliga Afectats Reumatològics i Discapacitats, Associació de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica de Valls i l'Alt Camp, Associació Porta Oberta i Castellers de la Il·lusió, en col·laboració amb el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de l'Ajuntament de Valls.

La Setmana de les capacitats es coordina des de la Taula de discapacitats, grup de treball format per aquelles entitats que treballen amb o pel col·lectiu de persones amb discapacitats de Valls, conjuntament amb el Pla d'Inclusió i Cohesió Social.

Dimecres 9 de novembre, de 9 a 11 hores, la Fundació Ginac iniciarà els actes d’aquesta setmana plena d’activitats, programes i tallers de caire reivindicatiu, divulgatiu i festiu, amb l’activitat a El Pati de la Jornada de sensibilització El joc dels drets de les persones amb discapacitat. A partir de les 19.30 hores tindrà lloc un Cinefòrum i col·loqui sobre salut mental, organitzat per l'associació Porta Oberta, amb la projecció de la pel·lícula El lado bueno de las cosas i la posterior intervenció d'Antònia Quintana, psicòloga del Centre de Salut Mental de Valls.

Dijous 10 de novembre al matí, el Pavelló Joana Ballart acollirà la Jornada Adapta't a l'Esport, en la que els alumnes dels instituts de l'Alt Camp podran conèixer i experimentar en primera persona la pràctica d’Esports adaptats. L'activitat està organitzada pel Patronat Municipal d'Esports i el Consell Esportiu de l'Alt Camp, amb la col·laboració de la Fundació Ginac, la Federació Mestral-Cocemfe Tarragona i l’Institut d’Educació Secundària Jaume Huguet.

Els actes clouran el dissabte 12 de novembre amb la Festa de les Capacitats, que tindrà lloc a El Pati. Des de les 11 fins a les 13 hores, la Fira d’Entitats, en la que les entitats vallenques que treballen pel col·lectiu de persones amb discapacitat de la ciutat realitzaran tallers i activitats de divulgació. A les 12:30 hores tindrà lloc la lectura de consignes, a càrrec de participants de les entitats i el parlament institucional per part de l’Ajuntament de Valls. A les 12:45 hores, l’aixecament d’un pilar per part dels Castellers de la Il·lusió i la Dancemob Balla per les capacitats, organitzat per Infinnity i l'Espurna, tancaran la Fira.

Per finalitzar els actes de la IV Setmana de les capacitats, el mateix dissabte 12, de 16 a 19 hores, se celebrarà la Trevolfest a la Sala Redstar de Valls, consistent en una sessió de discoteca per a tothom.

Durant els mesos de novembre i desembre, les escoles, instituts, professors i AMPA de Valls podran realitzar les adaptacions especials, i per nivells, de les activitats que la Federació MESTRAL, La Lliga Afectats reumatològics i discapacitats i la Xarxa Solidària per la Igualtat han fet en el Programa Educació en Valors, Actituds i Hàbits amb motiu de la celebració del 10è Aniversari de la Convenció dels Drets de les Persones amb discapacitat que va ser promulgada per l’ONU (13 de desembre de 2006).

Una setmana d’actes amb l’objectiu comú d’aconseguir la plena normalització del col·lectiu de les Persones amb discapacitat en la societat i donar suport a les entitats vallenques que treballen per a fer-ho possible.

Descarregar el programa de la IV Setmana de les capacitats

3 de novembre de 2016