S'inicien les obres de millora de diversos carrers del Barri Antic de Valls

S'inicien les obres de millora de diversos carrers del Barri Antic de Valls

El dilluns 7 de novembre s’iniciaran les obres de millora de diversos carrers del Barri Antic situats a l’entorn del futur Museu Casteller de Catalunya. L’alcalde de Valls, Albert Batet, i la regidora d’Actuacions Públiques, Patrimoni i Barri Antic, Judit Fàbregas, acompanyats per tècnics municipals. han informat aquesta setmana en diverses reunions a veïns i comerciants de l’àmbit de les obres i del seu calendari, que està previst d’executar abans d’acabar l’any.

Les obres s’iniciaran de manera simultània en el conjunt de carrers, tot i que s’està programant per mantenir sempre obert un accés a la plaça de l’Oli i minimitzar les molèsties a veïns, comerciants i paradistes del mercat de la verdura. D’aquesta manera, mentre s’executin les obres al carrer Forn Nou es mantindrà obert l’accés a la plaça per a vehicles a través del carrer Peixateria. A la vegada, la intenció és accelerar al màxim les obres al carrer Forn Nou, per poder-lo obrir al trànsit abans de la campanya comercial de Nadal. A més, depenent de la marxa de les obres es valorarà el calendari de l’execució prevista al carrer Peixateria que no es descarta que es pugui iniciar a principis de 2017, un cop reobert al trànsit el carrer Forn Nou. Aquest és un dels compromisos als que s’ha arribat en les reunions mantingudes amb els veïns i botiguers de l’entorn.

Les obres comporten la renovació integral d’aquests dos carrers, així com els carrers Espardenyers, Verdura, Sant Oleguer i la part baixa de la plaça del Blat. Les obres, adjudicades a l’empresa GICSA, suposaran una inversió de 320.477 euros IVA inclòs i la renovació de 930 m2 de via pública. El projecte contempla la modernització de totes les xarxes de serveis, en concret clavegueram, aigua, telefonia i enllumenat i també es preveuran les reserves suficients per a la instal·lació d’altres serveis com fibra òptica i gas.

El tractament urbanístic serà, com en l’actualitat, de plataforma única, prioritzant la comoditat del trànsit dels vianants i permetran l’adequació de tot l’entorn més immediat als accessos del Museu Casteller de Catalunya. També s’ha previst la urbanització de l’espai de plaça del Blat situat just davant del futur equipament. En concret, s’integrarà en l’entorn el doble arc gòtic medieval que ha aparegut amb les obres, amb l’objectiu de realçar-ne el seu valor arquitectònic i patrimonial.

La modernització de l’enllumenat a tot l’entorn dels carrers és un altre dels punts importants del projecte. En concret, es substituiran tots els punts de llum i se n’instal·laran de nous, amb més potència lumínica i, a la vegada, més eficients energèticament. En total, s’instal·laran 15 punts de llum en tot l’entorn dels carrers.

3 de novembre de 2016