Valls celebra la Mostra de Cultures al Barri Antic dissabte dia 19

Valls celebra la Mostra de Cultures al Barri Antic dissabte dia 19

Valls celebrarà el dissabte dia 19 de novembre a la tarda la Mostra de Cultures al Barri Antic, en una jornada que comptarà amb la participació de vallencs nascuts a l’estranger que amb tallers, gastronomia, música i balls aproparan les tradicions dels seus països d’origen. La Mostra de Cultures, organitzada per la regidoria de Benestar Social, el Pla de Ciutadania i Immigració de Valls i l’empresa Avantage Events, té com objectius enfortir la interculturalitat, el coneixement i la relació de les diferents cultures que conviuen a Valls, en una proposta basada en el diàleg, la coneixença i en la participació d’activitats conjuntes.

La Mostra de Cultures al Barri Antic, que a Valls ja es va celebrar fins l’any 2011, tindrà lloc al Pati entre les 17.30h i les 20.30h, i comptarà amb dos espais diferenciats, un àmbit d’estands per a cadascuna de les cultures participants i de l’altra banda un escenari per actuacions musicals i balls. Tots els assistents podran tastar plats tradicionals, per exemple, de les cultures gambiana o magrebina, gràcies a l’associació Gambencafo o del col•lectiu de dones immigrades del Barri Antic que participen en les activitats de dinamització que s’impulsen des del Pla de Ciutadania i Immigració. Per degustar aquests plats s’haurà d’adquirir un tiquet al preu simbòlic d’un euro, donatiu que es destinarà íntegrament a Càritas Arxiprestal de Valls i l’Alt Camp.

A més de la gastronomia, la Mostra es complementa amb tallers com el de trenes de cabell africanes a càrrec de l’Associació de Senegalesos de Valls i l’Alt Camp, el de cal•ligrafia àrab de la mà de l’Associació Islàmica, de cistells de vímet de l’Associació Sociocultural Gitana o de tatuatges de henna de les dones immigrades del Barri Antic. També hi haurà una exposició presentada pel col•lectiu xilè Comissió Salvador Allende i un taller de cultura catalana amb la Coral Infantil Cors Alegres.

La Mostra de Cultures al Barri Antic destaca també per les actuacions durant tota la tarda i vespre del dissabte al Pati. Així, la programació de músiques i balls inclou els espectacles de dansa i percussió a càrrec del grup Afro Alamuta i l’actuació, representant a la cultura gitana, de Mercedes Carmona «Tailla» i el grup Leo i Son de Ponent. Per contribuir a que la Mostra esdevingui un intercanvi efectiu de tradicions, la cultura catalana també serà present a la Mostra, en aquest cas gràcies a la Unió Anelles de la Flama de Valls que representarà el Ball de la Primera.

18 de novembre de 2016