Valls obre la temporada de calçots amb una gran Jornada Gastronòmica

Valls obre la temporada de calçots amb una gran Jornada Gastronòmica

Valls obre la temporada de calçots amb una gran Jornada Gastronòmica

► Ada Parellada, proclamada «Amiga de l’Autèntica Calçotada» i encarregada d'arrencar simbòlicament el primer calçot de la temporada

► Carles Gaig, Nandu Jubany, Àngel Solé i Joan Castells, xefs convidats en la gran festa

Valls ha viscut el dissabte dia 19 de novembre la tercera edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot, amb un showcooking de la mà de Nandu Jubany, Carles Gaig, Àngel Solé i Joan Castells, els tastets de calçots dels Restaurants de Valls o la proclamació d’Ada Parellada amb la distinció vitalícia com «Amiga de l’Autèntica Calçotada». Precisament, la xef del restaurant Semproniana ha estat la que, abans de l’acte de proclamació oficial a l’Ajuntament, ha obert la jornada amb l’arrencada simbòlica del primer calçot de la IGP Calçot de Valls d’aquesta temporada. > Galeria de fotos Flickr VisitaValls

El showcooking ha pres el relleu, amb els xefs amb estrella Michelin Nandu Jubany, dels restaurants Can Jubany, Mas d’Osor, Serrat del Figaró i Foc Sentosa a Singapur, entre d'altres, i Carles Gaig, del restaurant la Fonda Gaig a Barcelona. Un showcooking en el que també hi han pres part dos xefs vallencs: Àngel Solé del restaurant Ca l'Àngel i el Petit Cup, i Joan Castells, xef del restaurant Portal 22. Els quatre cuiners han protagonitzat l'acte central de la diada amb un showcooking de cuina del calçot compartint fogons a la plaça del Pati de Valls. Així mateix, els assistents han pogut gaudir de la preparació de plats a base de calçot. Concretament, Carles Gaig ha cuinat una Crema de calçot i Nandu Jubany, ha preparat tres especialitats: Calçots de Valls escalivats amb mantega d’ametlla, moixernons i anxova; Calçots arrebossats amb la seva terra i Calçots amb romesco (deconstruït). > Galeria de fotos Flickr VisitaValls

La demostració de cuina també ha comptat amb les especialitats del xef Àngel Solé, que ha elaborat un Suquet de pop amb salsa de calçot; i de Joan Castells amb un Llom de xai amb pesto calçot i crumble de bolets. Cada plat presentat al showcooking ha estat maridat amb un vi de la DO Tarragona dels cellers Adernats (Nulles) Mas Vicenç (Cabra del Camp), Mas Bella (Masmolets, Valls) i Estol Verd (Rodonyà).

Al llarg del matí els assistents a la demostració també han pogut fer boca amb la degustació de 8 tastets de cuina del calçot elaborats per 8 restaurants membres de l'Associació de Restauradors de Valls. També hi ha tingut presència Cafès Líder, copatrocinadora de la jornada que ha ofert degustacions del seu “cafè de la calçotada”, una oferta pensada i creada per a cloure una calçotada amb un potent aroma de cafè, a més d’altres especialitats d'aquesta coneguda marca vallenca. La Jornada també ha comptat amb el Magatzem del Vermut, amb les diferents varietats de Vermut Montseta.

La tercera Jornada Gastronòmica del Calçot ha comptat amb l’organització de l'Ajuntament de Valls, en col·laboració amb l'Associació de Restauradors de la ciutat, l'IGP Calçot de Valls i la DO Tarragona, amb suport de Cafès Lider, Caprabo, l'empresa Bra i de “Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016”, projecte liderat per l'Agència Catalana de Turisme.

19 de novembre de 2016