Escoles i instituts commemoren el Dia Internacional per l'eliminació de la violència de gènere

Escoles i instituts commemoren el Dia Internacional per l'eliminació de la violència de gènere

Escoles i instituts commemoren el Dia Internacional per l'eliminació de la violència de gènere

Aquest divendres 25 de novembre, Valls ha commemorat el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones, amb un acte que ha aplegat a més de 600 joves de les escoles i instituts de la ciutat al pavelló Joana Ballart. Alumnes, institucions i associacions han expressat el rebuig a la violència masclista, amb la lectura d'un manifest per fer pública la ferma voluntat per eradicar-la. L'acte ha acabat amb una cadena simbòlica i un minut de silencien memòria de les dones víctimes de la violència masclista al llarg del 2016 a Catalunya.

Durant la commemoració també s'ha presentat un vídeo fet pels alumnes dels instituts vallencs que tracta la violència masclista des d'una vessant molt personal. En aquest hi han participat tant alumnes com professors amb l'objectiu de transmetre el rebuig comú envers la violència masclista de tot el col·lectiu educatiu.

D'altra banda, els actes continuaran en dies posteriors. Així, el dimarts dia 29 de novembre, es farà l'acte de lliurament dels premis Dolors Vives i Rodon sobre la temàtica de gènere i igualtat en la categoria de treballs de recerca de Batxillerat i Cicles Formatius, així com en la categoria d'activitats de diferents formats. L'acte tindrà lloc a les 19h al Saló de Plens de l'Ajuntament de Valls.

Les activitats continuaran el proper 2 de desembre a les 13h a la Sala d'actes de Vallsgenera (Casa Caritat) amb una xerrada sobre la sensibilització i prevenció de la mutilació genital femenina (MGF). La xerrada anirà a càrrec de Fatou Secka, presidenta de l'Associació ICS-MGF i educadora de camp sobre la MGF per a la comunitat i els professionals de tots els àmbits. L'activitat està organitzada pel Centre d'Assistència Primària Ignasi Sarró i l'Ajuntament de Valls.

25 de novembre de 2016