Principals acords de la Junta de Govern

Principals acords de la Junta de Govern

  • Modificacions projecte Museu Casteller. La Junta de Govern ha aprovat donar audiència a les modificacions introduïdes en el projecte de construcció de l’edifici del Museu Casteller de Catalunya. El tràmit d’audiència, a l’empresa adjudicatària de les obres i al redactor del projecte, és el pas previ a l’aprovació de la memòria tècnica que recull les modificacions que s’han introduït a les obres de construcció de l’edifici. El conjunt d’aquestes modificacions situen el pressupost final de construcció de l’edifici en 2.901.000 euros IVA inclòs, 174.000 euros més del previst inicialment, però han permès incorporar ja necessitats que plantejava el projecte museogràfic. D’aquesta manera, durant la construcció de l’edifici ja s’ha tingut en compte modificacions a les obres derivades dels canvis d’ubicació del bar i la botiga del museu. En aquest sentit, el projecte museogràfic reubica la botiga al final del recorregut que el visitant realitzarà pel museu i no a la zona d’entrada com preveia en un principi el projecte arquitectònic i, en canvi, el bar s’acabarà situant a la zona d’entrada de l’equipament. Entre les modificacions principals ha variat també la sala auditori prevista inicialment que, amb el projecte museogràfic, passarà a ser un espai on es podrà visualitzar un muntatge audiovisual immersiu, ampliant d’aquesta manera l’àmbit expositiu del museu i el recorregut que farà el visitant. D’aquesta manera, amb els canvis introduïts es garanteix una millor adaptació de les obres de construcció de l’edifici a les característiques del projecte museogràfic. La memòria de modificacions a les obres de l’edifici també inclou a més els canvis efectuats en la fonamentació i estructura de l’edifici per tal de salvaguardar les restes arqueològiques que van aparèixer a l’inici de la construcció. A la vegada, en la mateixa memòria també s’incorporen canvis introduïts per la direcció facultativa tècnica durant les obres pel que fa a aspectes de seguretat contra incendis o millora d’acabats. Les obres de construcció de l’edifici finalitzaran aquest mes de desembre i a principis de 2017 es realitzaran les obres d’adequació de les mitgeres de les edificacions veïnes al museu i es licitaran les obres que són necessàries per a la instal·lació de tot el projecte museogràfic.

  • Contractació dels treballs de recuperació del camí de Fontscaldes: La Junta de Govern ha aprovat dur a terme els treballs de millora del camí de Fontscaldes, en el tram alt del camí de la Font de La Mineta per un import de 23.490 euros. Així mateix, s'ha aprovat la contractació de l'empresa Excavacions Carbonell SA per dur a terme aquests treballs de millora.

  • Aprovació a la Fundació Festes Decennals de la Mare de Deu de la Candela: La Junta de Govern ha aprovat l'aportació econòmica corresponent a l'any 2016 a la Fundació Festes Decennals de la Mare de Deu de la Candela de Valls per un import de 100.000 euros. Aquesta aportació anual que realitza al consistori permet mantenir una reserva econòmica de cara a l’organització de les Decennals de l’any 2021.

  • Aprovació del conveni de col·laboració amb la Coordinadora d'Associacions per la llengua: La Junta de Govern ha aprovat el conveni de col·laboració amb la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) per regular la concessió de la subvenció per la celebració del Correllengua 2016 a Valls. L'import d'aquest conveni és de 500 euros. L'objectiu d'aquest acord és vetllar pel foment de la llengua catalana. La CAL és una coordinadora d'associacions culturals que treballa per la promoció de l'ús social de la llengua catalana, la seva difusió i la cohesió social i una de les seves activitats que organitza amb més presència i reconeixement al territori és el Correllengua.

  • Encàrrec d'un estudi sobre la realitat social dels ciutadans a Valls: La Junta de Govern ha aprovat encarregar un estudi de diagnosi de la realitat social dels ciutadans de Valls. L'import d'aquest serà de 7.000 euros i serà encarregat a la Fundació URV. L'oficina Tècnica del Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de Valls ha detectat la necessitat de realitzar un estudi sobre la realitat social dels ciutadans al municipi per poder establir i orientar actuacions que donin resposta a les necessitats detectades.