Principals acords de la Junta de Govern

Principals acords de la Junta de Govern

Trametem informació sobre els principals acords de la Junta de Govern:

- Expropiacions zona Sant Francesc. La Junta de Govern ha aprovat dos acords d’avinença amb les propietats de dos immobles situats a la zona de la muralla de Sant Francesc, en el marc dels processos d’expropiació d’immobles que s’estan realitzant en aquest àmbit. En concret, s’han aprovat els respectius acords d’avinença amb els propietaris de les finques situades al carrer Sant Francesc números 104 i 114, per 34.347 euros i 63.705 euros respectivament. L’Ajuntament està adquirint finques a l’entorn de la muralla de Sant Francesc amb els objectius, tal i com preveu el Pla de Millora Urbana del Barri Antic, d’alliberar urbanísticament aquest espai, millorar l’accessibilitat en aquesta zona del Barri Antic i procedir a la recuperació de les restes de l’antiga muralla medieval de la ciutat.

- Aprovació inicial del projecte de millora de l’aparcament de Mossos d’Esquadra. La Junta de Govern ha aprovat, de manera inicial, el projecte d’adequació de l’entorn de l’aparcament de Mossos d’Esquadra del Barri Antic que, amb una inversió de 69.826 euros, s’executarà durant el 2017. El projecte preveu la reordenació de l’aparcament de superfície per fer-lo més còmode a l’accés dels vehicles i als vianants. A més, està previst la instal·lació de mobiliari urbà i així, a més de papereres i pilones, també s’hi col·locaran bancs i s’adequarà un espai per poder seure-hi per fer més agradable urbanísticament l’entorn i afavorir que pugui ser un punt de trobada de veïns. També s’hi planaran arbres i, en un punt situat a tocar del carrer de Santa Úrsula, hi haurà un espai de jocs infantils pintats a terra.

> Descarregar plànol actuació

- Subvencions rehabilitació edificis al Barri Antic. La Junta ha aprovat l’atorgament de subvencions de rehabilitació d’edificis en l’àmbit del Barri Antic per un import total de 25.600 euros. Les subvencions s’han concedit a actuacions de rehabilitació en immobles situats a la muralla de Sant Antoni, a la plaça del Pati i als carrers de la Peixateria, Sant Francesc, Forn Nou i del Carme.

- Aprovació modificació projecte Museu Casteller. La Junta de Govern ha aprovat la memòria de les modificacions del projecte d’obres de l’edifici del Museu Casteller de Catalunya, després que la setmana passada es donés audiència a l’empresa constructora i a l’equip redactor del projecte. Recordem que el conjunt d’aquestes modificacions situen el pressupost final de construcció de l’edifici en 2.901.000 euros IVA inclòs, 174.000 euros més del previst inicialment, una despesa que ha permès incorporar ja diverses necessitats que plantejava el projecte museogràfic. La memòria de modificacions a les obres de l’edifici també inclou a més els canvis efectuats en la fonamentació i estructura de l’edifici per tal de salvaguardar les restes arqueològiques que van aparèixer a l’inici de la construcció. A la vegada, en la mateixa memòria també s’incorporen canvis introduïts per la direcció facultativa tècnica durant les obres pel que fa a aspectes de seguretat contra incendis o millora d’acabats.

 

Premsa Ajuntament de Valls