L'Ajuntament de Valls s'adhereix al procés participatiu per a la reforma horària

L'Ajuntament de Valls s'adhereix al procés participatiu per a la reforma horària

L'Ajuntament de Valls s'adhereix al procés participatiu per a la reforma horària

> Una conferència i un taller serviran per informar a la ciutadania sobre els diferents aspectes de la reforma horària i recollir idees.

L'Ajuntament de Valls s'adhereix al procés participatiu per a la reforma horària amb dues activitats el primer mes de l'any. D'una banda, el 13 de gener està prevista una conferència a càrrec de Fabian Mohedano de 18h a 19.30h. D'altra, el 25 de gener s'ha organitzat un taller de 19.30h a 21h a càrrec de Xavier Peralta. Ambdues activitats tindran lloc al Convent del Carme de Valls.

Amb aquestes activitats es promourà la demanda de la reforma horària, una iniciativa que s'ha articulat a través de l'entitat sense ànim de lucre: Iniciativa per a la Reforma Horària. Aquesta s'ha constituït amb l'objectiu de que es modifiquin els horaris d'acord a una ordenació del temps més adaptada als estàndards europeus i a la cronobiologia de les persones. El procés de reforma s'ha institucionalitzat a través del Consell Assessor per a la Reforma Horària i els treballs legislatius que s'estan duent a terme al Parlament de Catalunya.

Paral·lelament, la Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat, en col·laboració amb la Iniciativa per la Reforma Horària, ha obert un procés participatiu arreu el territori català per escoltar la ciutadania i recollir idees i propostes per fer efectiu i facilitar el procés de reforma horària. A aquesta iniciativa ja s'hi han sumat ciutats com Barcelona, Esplugues de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Tortosa, Reus, Lleida, Igualada, Sort, Terrassa, Girona, Lloret de Mar i Mataró.

D'entre els objectius del procés destaca el d'informar a la ciutadania sobre els diferents aspectes de la reforma horària, recollir idees i aportacions per fer efectiva i facilitar la reforma, que es recolliran al Pacte Nacional per a la reforma horària. Així com incorporar la visió dels agents més afectats i estendre el procés arreu el territori.

Els eixos de debat es centren en el teixit productiu, l'educació, la cultura i l'oci, l'administració, el comerç i el consum i la mobilitat.