Un Nadal d'alta participació

Un Nadal d'alta participació

> Creix l’assistència al Parc de Nadal i s’amplien les funcions de Pastorets.

> Despatxats 391 abonaments per als Teatres de Valls.

> El Pessebre Vivent assoleix la xifra de 24.000 espectadors en sis anys.

Les activitats d'aquest Nadal a Valls han tancat l'edició d'enguany amb una alta participació i amb un balanç molt positiu. Així ho han donat a conèixer l'alcalde de Valls, Albert Batet, el regidor de Cultura, Marc Ayala i la regidora d'Acció Cívica, Bàrbara Flores. “Valls compta amb un programa festiu molt divers i enguany hem de fer un balanç molt positiu” ha destacat l'alcalde. A l'acte de presentació del balanç de les activitat de Nadal també ha assistit el president de la Cambra de Comerç, Marcel·lí Morera, i la presidenta del Comerç de Valls, Carme Sendra, qui ha fet també una valoració “molt positiva de les activitats que s'han realitzat, així com l'alta participació en activitats com el tió o la pintada de cares.”

El programa de «Nadal, enlloc com a Valls» tanca amb xifres de participació superiors a l’edició anterior. El Parc de Nadal s’enfila fins als 1996 assistents, amb un increment d’un 12,3%, i els Pastorets Principals amplien una funció arribant a les set representacions i als 1793 espectadors. Els abonaments dels Teatres de Valls arriben als 391 usuaris, i encara creixeran més perquè continuarà oberta entre els propers 6 i 18 de febrer, just abans d’arrencar la temporada d’hivern.

El Parc de Nadal, amb les apostes distintives de la transmissió de valors i de la reutilització de materials, ha crescut un 12,3 % a nivell d’assistència, passant dels 1775 participants fins als 1996. Ubicat a l'antic convent del Carme, la jornada de major afluència va tornar a ser la del dia 4 de gener, com l’any anterior. En canvi, la del dia 3 passa a ser la segona i la del 2 la tercera per davant de les de la primera setmana. La segona setmana del Parc, entre els dies 2 i 4 de gener, quan es concentra la major part de l’oferta, es van registrar el 72,5 % d’assistències. Durant totes les jornades, la franja de les tardes, entre les 17 i les 20 h va ser més concorreguda.

Els usuaris van poder utilitzar les dues grans veles instal·lades al pati de l'escola Enxaneta, el gimnàs del col·legi, una àrea d'activitat a l'aire lliure i el claustre de l’antic convent com a zona per a l’activitat de les visites teatralitzades. De les veles una era dedicada al món del circ i la segona a activitats plàstiques i manuals. El regidor de cultura, Marc Ayala ha volgut destacar que «tant els continguts del Parc com les instal·lacions de les veles portaven el segell del teixit associatiu i de la indústria cultural de la pròpia ciutat ja que procedien de Valls». En les properes setmanes l'organització realitzarà una reunió d'avaluació amb el conjunt d'entitats participants per conèixer les seves impressions.

El regidor de cultura de l'Ajuntament de Valls també ha fet èmfasi en la idea que «ha estat essencial el treball previ amb les entitats locals, ben conduïdes per Cel Rogent Educació Ambiental, intervenint un total de quinze associacions». La gran majoria de les propostes es van desenvolupar a partir dels materials reutilitzats que els vallencs i vallenques van facilitar des de la fira d'aviram i el mercat de Nadal fins als mateixos dies del Parc. Així mateix, Ayala ha destacat «les noves accions adreçades a fomentar la participació entre els diferents segments socials i la millora del control d’accés al recinte».

Pastorets i nous abonaments

Les sis funcions previstes al Teatre Principal s’ampliaren amb una setena sessió fent doblet dimarts dia 3 de gener. Els espectadors arribaren als 1793. També en l’àmbit dels Teatres de Valls, la campanya de nous abonaments «Per Nadal i Reis, regala la millor butaca», per a la Temporada d’hivern-primavera al Centre Cultural, es va desenvolupar molt satisfactòriament. Es van vendre 391 abonaments, xifra que encara creixerà més perquè continuarà oberta entre els propers 6 i 18 de febrer, just abans d’arrencar. A nivell pràctic, els 391 abonaments representen la meitat de les localitats disponibles al Centre Cultural en els tres espectacles previstos.

El Pessebre Vivent consolida el seu èxit

El Pessebre Vivent de Valls es va consolidant com una de les activitats de referència de les tradicions vallenques. Enguany unes 3.000 persones han visitat el Pessebre Vivent al llarg dels tres dies que s'ha desenvolupat (27,28 i 29 de desembre). Aquesta xifra se suma als 21.000 visitants d'aquests sis anys, arribant als 24.000 assistents.

En l'edició d'enguany, s'ha mantingut l'estructura en les cinc parts històriques de que consta el pessebre, on s'han trobat representades noves escenes vinculades a la història de Valls, però també a la seva cultura i tradicions. Com a novetats, s'ha reforçat el pes de les escenes històriques i se n' han introduït de noves que repassen algunes dels principals fets que han esdevinguts a la ciutat de Valls. Algunes de les escenes noves d'aquesta edició han estat la Troballa Mare de Déu del Lledó, Valls i les fonts i l' Hospital de Sang.