L'Ajuntament de Valls implementarà el sistema 'Park&Ride' per fomentar el transport públic

L'Ajuntament de Valls implementarà el sistema 'Park&Ride' per fomentar el transport públic

> La mesura, que consisteix en habilitar aparcaments a les estacions d’autobús i ferrocarril, s'aplicarà a partir del 6 de febrer

> Ja es pot sol·licitar la targeta per estacionar en aquestes places amb una tarifa reduïda

> Aquesta mesura es posarà en marxa gràcies a la creació de la nova tarifa reduïda de Zona Blava (Park & Ride) amb l'objectiu de fomentar el transport públic interurbà i millorar la mobilitat en l'entorn de les estacions de transport públic.

L'Ajuntament de Valls adaptarà aparcaments per a facilitar que els ciutadans que estudien o treballen fora de la ciutat puguin accedir amb facilitat al servei de transport públic interurbà. Per aquest motiu les zones on s'aplicarà aquesta mesura són les pròximes a l'estació d'autobusos i la plaça de l'estació de ferrocarril, per facilitar que els ciutadans puguin estacionar el seu vehicle privat per després agafar el tren o autobús a altres poblacions.

Aquesta mesura tindrà un cost de tarifa més econòmic respecte la resta de zones blaves, en concret, de 0'5 euros per mig dia i d'1 euro per un dia sencer. Aquesta nova modalitat d'estacionament respon a la necessitat de millorar la gestió de la mobilitat a Valls amb l'objectiu de reduir els desplaçaments de vehicle privat incentivant així la utilització de transport públic interurbà.

A partir del 6 de febrer s'implementarà aquest sistema que rep el nom de 'Park&Ride' (Aparca i desplaça't). L' objectiu principal d'aquest és dissuadir les persones de fer servir el cotxe per accedir al centre d'una ciutat, oferint-los una alternativa competitiva i de qualitat, basada en l'estacionament del vehicle prop de les estacions de tren i autobús i el posterior desplaçament mitjançant el transport públic.

La mesura va dirigida a aquells usuaris que per raó d'estudis o de treball utilitzen el vehicle privat per arribar a l'estació de trens o d'autobusos per desplaçar-se posteriorment a una altra població de pas per les línies de transport públic.

Les persones interessades a utilitzar aquestes places d'estacionament s'hauran de registrar a les dependències de VIAS S.A.M. a la Muralla de St. Antoni 8, on cal presentar l' acreditació de treballar o estudiar en algunes de les poblacions on s' agafa l'autobús o el tren. Una vegada registrades rebran una targeta identificativa per a deixar en lloc visible a l'interior del vehicle que caldrà acompanyar d'un tiquet de 0,5€ o d'1€, ja sigui per una estada de mig dia o dia sencer.