El concurs internacional d'aus ciutat de Valls compleix 30 anys d'exposicions

El concurs internacional d'aus ciutat de Valls compleix 30 anys d'exposicions

El concurs internacional d'aus ciutat de Valls compleix 30 anys d'exposicions

Del 20 al 22 de gener, es podrà visitar a la Sala Kursaal

L’Exposició-Concurs Internacional d’Aus «Ciutat de Valls» compleix el 30è aniversari d’una mostra consolidada plenament com un certamen de referència que cada any reuneix a més criadors i agrupacions nacionals i estrangeres. Per celebrar els 30 anys de la mostra, l’Associació el Francolí ha organitzat el primer Campionat Europeu de Colom Figureta, en una mostra que reunirà a més de 140 exemplars de països tan diversos com França, Irlanda o Alemanya.

En aquesta edició, l’exposició-concurs de Valls comptarà amb un ampli ventall d’associacions i clubs, dels que destaquen a nivell internacional grups alemanys de Bremen i Leipzig o francesos de les zones dels Alts Alps o del Llenguadoc Rosselló. També sobresortirà la participació de l’ACAIB de les Illes Balears que portaran una mostra de la totalitat de races de les illes, o també l’Associació Río Tajo amb una gran col·lecció d’aus silvestres. El grup AVIVAL del País Valencià hi prendrà part amb 120 aus o Eoalak amb les races de gallines basques, a més de la participació d’entitats com Fungirola-Mijas, la Sagra, la Pinina o associacions més petites com el Club Español del Carrier o el Club Colom Figureta.

Com en les passades edicions, està previst completar la totalitat de l’aforament de la Sala Kursaal, amb uns 1.200 coloms, 1.110 gàbies destinades a gallines i, finalment, 25 parcs on es mostraran diferents races d’oques, faisans, paons i pintades, i un ampli ventall de tórtores, colins o perdius, a més de el Francolí, l’au que és segell de l’entitat de l’Associació de Criadors d’Aus el Francolí i que només està a l’abast d’experts en el sector.

Entre els concursos especials, destaca la novetat enguany del I Campionat Europeu del Colom Figureta, el XVI Memorial Fernando Orozco de races nacionals, el II Monogràfic Nacional de la Castellana, el I Concurs de Raça Calçada, el VI Concurs de Races Catalanes Premis Especials Amadeu Francesc, el V Campionat de Combatents Ciutat de Valls, el XIV Concurs de Coloms de la Regió Mediterrànea, el IX Monogràfic Nacional del Carrier o el III Monografic del Buchón Gorguero.

El jurat el composaran jutges experimentats de diferents països, entre ells Holanda, Bèlgica, Alemanya, França i Espanya. El programa d’activitats es completa amb la mostra fotogràfica «Aviarium» de José Barea que fins el 24 de gener es pot visitar a la Sala Sant Roc o diferents conferències que se celebraran a l’Hotel Class.