Valls inaugurarà la primera exposició d'ecodisseny el proper 31 de gener

Valls inaugurarà la primera exposició d'ecodisseny el proper 31 de gener

Valls inaugurarà la primera exposició d'ecodisseny el proper 31 de gener

El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls inaugurarà una exposició dedicada a productes d'ecodisseny el proper 31 de gener a les 20h al pati de l' Institut d'Estudis Vallencs. Lluminàries amb led d'alt rendiment, detergents eficients per a bugaderies industrials, sensors per optimitzar zones de reg, horts urbans o cadires de rodes amb material local són alguns dels productes que es podran veure en aquesta exposició itinerant. Aquests han estat premiats en les cinc categories que es convoquen per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l'Agència de Residus de Catalunya.

Enguany ha tingut lloc la primera edició del Premi Catalunya d'Ecodisseny. L'objectiu principal d'aquest guardó es premiar les propostes que, mitjançant el disseny, redueixen els impactes ambientals que els productes originen al llarg de tot el seu cicle de vida, afavorint un millor comportament ambiental des del moment en què se n'extreuen les matèries primeres, passant per la producció i l'us, fins a la seva gestió com a residus. Així, aquest premi reconeix productes en desenvolupament i estratègies de foment de productes que han estat dissenyats per millorar el comportament ambiental de productes i serveis al llarg del seu cicle de vida.

L'exposició està construïda amb plafons de taulells d'encenalls acabats amb esmalt a l'aigua de color blanc. Per a les peces exposades s'utilitza un prestatge de cartró i el contingut gràfic està executat amb impressió directa. L'exposició també incorpora elements introductoris en cartró natural i representació de llapis amb cartelleria impresa.

L'exposició es podrà visitar fins el 27 de febrer.