Valls presenta la nova programació de 'Ciutat de la cultura participativa'

Valls presenta la nova programació de 'Ciutat de la cultura participativa'

Valls presenta la nova programació de 'Ciutat de la cultura participativa'

> L’Ajuntament cedeix gratuïtament els teatres a les entitats sense ànim de lucre

> Els usuaris del programa a través de la Valls APP es doblen en un any

L’Ajuntament de Valls ha presentat una nova edició del programa «Ciutat de Cultura Participativa», amb les activitats de gener a mitjans de juny. En aquesta ocasió prenen part 43 agents culturals del teixit associatiu i de les petites indústries culturals de la ciutat. El programa inclou 167 activitats que es desenvoluparan en 17 espais diferents.

La nova edició del programa «Valls, Ciutat de Cultura Participativa» de 2017 recull activitats de diferents tipologies, com concerts, representacions teatrals, cinema, retransmissions d’espectacles, exposicions, xerrades, taules rodones, activitats multidisciplinars, commemoracions, contes, festivals, sessions de ballables, tallers, jornades, trobades, cultura tradicional, presentacions, fires, actes solidaris i gastronòmics.

L'edició impresa d'aquest programa és de 15.000 exemplars i des d'aquesta setmana es difon a les bústies de totes les llars vallenques i alhora es troba als punts d'informació ciutadana i cultural, com l'Oficina d'Atenció Ciutadana, l'Oficina de turisme, l'Espai Ca Creus, el Teatre Principal, el Centre Cultural o Vallsgenera.

El programa també arriba als ciutadans a través del canal de dispositius mòbils amb la Valls APP, aplicació per a mòbil gratuïta, que permet actualitzar permanentment els continguts. D'aquesta manera, a més de les activitats anunciades en edició impresa, les diferents entitats poden veure recollida on line les noves que progressivament organitzen. A hores d'ara ja són 1.400 usuàries i usuaris els que accedeixen a la informació per aquest via de l'entorn digital dels aparells mòbils, tan a través de la tecnologia Android com pel sistema IOS. El web municipal també ofereix el calendari de «Valls, Ciutat de Cultura Participativa» accedint-hi des de la front page.

Programa cohesionador

El regidor de cultura, Marc Ayala, ha destacat 'la implementació de les noves eines de l'entorn digital en l'agenda cultural que han doblat els usuaris d’ara fa un any i permeten acostar l'activitat a més ciutadans i especialment també a segments de públics joves'. Així mateix, el responsable de la Xarxa de Cultura ha valorat de manera molt positiva ‘la cohesió social que es deriva d’aquests múltiples iniciatives presidides per l'esforç i el treball dels seus associats, un dels intangibles més importants que té Valls’.

Ayala ha considerat que els 17 equipaments públics i privats on tenen lloc les activitats ‘són espais físics, però també espais de relació on potenciar els projectes i connectar-se uns ciutadans amb els altres’. Aquests recintes són l’edifici de l’Ajuntament, l’antic convent del Carme, l’antic hospital de Sant Roc, el barri de les Comarques, la Biblioteca Carles Cardó, la capella del Roser, la Casa de Cultura, el Centre Cívic, el Centre Cultural, l’església de Sant Joan Baptista, l’Espai La Magrana, l’Institut Serra de Miramar, JCA Cinemes, la sala Kursaal, La Circoteca i el Teatre Principal, a més dels carrers i places de la ciutat.

Els 43 organitzadors d’aquesta nova edició de «Valls, Ciutat de Cultura Participativa» són l’agència artística Loren, Agrupació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa, Al caliu-Col·lectiu de músics del territori, Amics de la Música, Associació d'Artesans de l'Alt Camp, Associació familiar El Niu, Barri de les Comarques, Biblioteca Carles Cardó, Cambra de Comerç i Indústria, Centre Cívic, Centre de Lleure l'Espurna-Associació Trèvol, Centre de Recursos Pedagògics de l'Alt Camp, Cia. Passabarret, Colla gegantera La Pessigolla, Colla gegantera El Calçot-AAEET, Col·legi Cor de Maria, Col·legi Lledó, Confiteries i pastisseries, Confraria del Davallament de la Creu, Dansclas, Escola Enxaneta, Escola Municipal de Música Robert Gerhard, Floristeries de Valls, Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, Germandat de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist, Germandat del Sant Crist de Sant Joan, Grup Educatiu FAC, Grup de Teatre Xauxa, Infinity, Institut d'Estudis Vallencs, Institut Jaume Huguet, Institut Narcís Oller, Institut Serra de Miramar, JCA Cinemes, Joventuts Musicals de l'Alt Camp, Llibreries de Valls, Menudo Espectáculo, Parròquia de Sant Joan, Parròquia del Lledó, Reial Confraria de Nostra Senyora dels Dolors, The Big Band Escola, Unió Anelles de la Flama i Valls Jove.

> Descarrega el programa

 

 

Premsa Ajuntament de Valls