La Biblioteca Carles Cardó comença l'any amb novetats en els seus serveis

La Biblioteca Carles Cardó comença l'any amb novetats en els seus serveis

La Biblioteca Carles Cardó comença l'any amb novetats en els seus serveis

>Mitjançant un programa de col·laboració amb la URV s'han impulsat sessions de contacontes en anglès adreçades a nens i nens d'educació infantil i primària.

> També s'ha creat un racó de lectura específic per a pares i fills a la Sala Infantil

La Biblioteca Carles Cardó de Valls arrenca el nou any amb un seguit de novetats en els seus serveis. El contacontes en anglès per a nens i nenes de primària i la creació d'un racó de lectura per pares i fills dins la Sala Infantil són algunes de les novetats més destacades que responen a les necessitats detectades en l'enquesta de participació ciutadana celebrada el passat mes de juny.

El contacontes en anglès és una iniciativa promoguda a través d'un programa de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili. Alumnes de la mateixa universitat realitzaran pràctiques a la Biblioteca tot explicant un conte en llengua anglesa. El 14 de desembre i el 18 de gener ja es van realitzar les primeres sessions de contacontes que van anar seguides d’activitats relacionades amb la història que els infants acabaven d'escoltar. Aquestes sessions són obertes a tothom, de caràcter gratuït i no cal inscripció prèvia. Cal destacar que la biblioteca compta amb la col·laboració del Centre Cívic pel que fa a la difusió i seguiment.

Amb l'objectiu de promoure l'hàbit lector entre els més petits també s'ha impulsat la creació d'un racó de lectura per a pares i fills dins la Sala Infantil. L'espai compta amb dues taules per a una lectura formal, així com sofàs per aquells que desitgin fer una lectura més informal. Durant els dies que l'edifici de Ca Creus ha tancat al públic per efectuar treballs de manteniment s'ha habilitat el racó de la Sala Infantil de la Biblioteca amb una mampara de vidre que ha permès aïllar l’acústica de l'espai.

La Biblioteca també inicia enguany una col·laboració amb l'escola La Candela: “Padrins de lectura”. Els objectius d'aquest projecte són ensenyar a compartir els espais de la biblioteca amb altres lectors i formar els alumnes en l'adquisició de l'hàbit lector. Un dia a la setmana, en horari escolar, dues classes d'educació infantil o primària acudiran a la Biblioteca Carles Cardó per realitzar aquesta activitat que consisteix en una estona de lectura en veu baixa per parelles, on cada alumnes de més edat “apadrina” un de més petit i li facilita la comprensió lectora. Els infants llegiran llibres de la pròpia Biblioteca.

També és novetat el Club de lectura fàcil en català adreçat a persones amb dificultats lectores en la nostra llengua. Aquesta activitat es va iniciar el curs passat per a alumnes de l'Escola d'Adults, però enguany és oberta també als majors de 18 anys de Valls i comarca. Des de fa 14 anys la Biblioteca Carles Cardó ve oferint dos Clubs en horari de tarda, i ja en fa tres que va posar en marxa un tercer club en horari de matí. Cal destacar que es tracta d'una de les biblioteques més veteranes de la demarcació de Tarragona en l'organització de Clubs de lectura.

La Biblioteca Carles Cardó edita entre tres o quatre guies de lectura a l’any, guies que solen ser temàtiques, commemoratives o bé novetats. Enguany la primera guia del 2017 estarà dedicada al maridatge de literatura i cinema, i vol desvetllar el plaer de la lectura entre els cinèfils i els menys lectors. De cara a Sant Jordi s'actualitzarà la guia de lectura dedicada a la novel·la romàntica, un gènere que cada vegada guanya més lectors. És per aquest motiu, arran de la creixent demanda d'aquest tipus de novel·la, que la biblioteca ha anat incorporant nous títols d'aquest gènere, que inclourà en aquesta nova guia de lectura.

A més a més, enguany també s'incorpora una novetat en les visites escolars a la biblioteca. Si bé fins ara les visites s'adreçaven primordialment als estudiants de primària, a partir d'aquest curs el programa s'amplia als estudiants de secundària. Per aquest motiu s'han adaptat els continguts de la presentació a aquesta franja d'edat, donant especial rellevància a l'ús del catàleg informatitzat ARGUS i a les estratègies de cerca bibliogràfica.

D'altres novetats són la contractació d'un sistema informàtic per monotoritzar les sessions d'ús dels PC públics per possibilitar una major flexibilitat, optimitzar el temps i autogestionar els servei.

A més a més, també s'incrementen els recursos de la fonoteca. Durant el darrer mes ja s'han adquirit nous CD -sobretot de música pop, rock i novetats musicals- per tal d'equilibrar i actualitzar les fonts existents, que ja es troben exposats a les Novetats de la planta 1. Els propers mesos s'hi incorporaran més novetats, tant pel que fa als intèrprets com a noves discografies. Amb aquesta acció s'espera donar a conèixer la fonoteca i potenciar el préstec de música d'aquells que no en fan ús.

Per últim, cal destacar la col·laboració de la Biblioteca Carles Cardó amb la Llar de Jubilats i amb el subministrament mensual de llibres per al seu Club de Lectura.

 

Premsa Ajuntament de Valls