El Museu de Valls obre el nou cicle de 'Pintura Mural' a la Capella de Sant Roc, que reunirà set intervencions a l'absis

El Museu de Valls obre el nou cicle de 'Pintura Mural' a la Capella de Sant Roc, que reunirà set intervencions a l'absis

> El tret de sortida serà aquest dissabte 28 de gener a les 13h amb la inauguració de la primera peça, «Cosmogonia (Pantocrator)».

> Set artistes plasmaran la seva obra a l'absis de la Capella de Sant Roc en aquest nou cicle de l'espai d'Art contemporani, comissariat per Pilar Bonet.

El nou cicle expositiu de la Capella de Sant Roc, a cura de Pilar Bonet, obre portes aquest proper dissabte 28 de gener a les 13h amb la inauguració de la primera obra «Cosmogonia (Pantocrator)», que anirà seguida de sis intervencions més, totes elles a l'absis de la capella, entre gener de 2017 i juliol de 2018.

El nou cicle «Pintura mural»

L'actual cicle d'exposicions presentarà set artistes que treballaran en un context molt determinat: l'absis de la capella de Sant Roc. L'espai semicircular del recinte recupera en aquest cicle d'Art contemporani la seva arquitectura narrativa, a través de les intervencions pictòriques que els artistes executaran en directe al mur poligonal.

El projecte incideix a l'escenari absidal de la sala per tal de treballar la pintura, el dibuix i el text en noves inscripcions i missatges de caràcter crític. L'absis és una estructura arquitectònica de gran valor icònic, un espai diferencial que en la tradició litúrgica acull elements decoratius en diversos llenguatges i gèneres: retrat, paisatge, text, icones, ornamentació geomètrica, elements simbòlics o escenes historiades.

Els treballs descodifiquen missatges, alteren narratives, juguen amb les lectures visuals o plantejen la seva desobediència. Les obres es podran veure en directe ja durant les sessions de treball mural (en horari predeterminat, per poder observar la tècnica i els recursos del treball, i també per a tenir l'ocasió de parlar directament amb el-la artista). Aquestes sessions estaran destinades al conjunt de la ciutadania de Valls i rodalia: ciutadans, grups escolars, tallers d'art i artesania, etc.

L'art contemporani, entès com aquell que refereix i debat sobre allò que passa al seu entorn, s'expressa en aquest cicle des de la dignitat d'un espai arquitectònic dissenyat per a gestionar en la seva essència simbòlica la imatge d'una autoritat: la responsabilitat social d'una acció des de la creació visual, des de l'art.

Relació d'artistes

Les trajectòries dels autors participants són diferents en el temps i els contextos, però ara es reuneixen per a destacar la diversitat de les seves narratives i eines de treball: la pintura, el dibuix, la il·lustració, les plantilles, la cal·ligrafia o el collage.

 

Els artistes que conformaran aquest cicle son:

"Obra Social Son Goku"

Gener-març 2017

Txe Roimeser

Abril-maig 2017

Helena Basagañas

Juny-juliol 2017

Lola Vendetta

Octubre-novembre 2017

David Minguillón

Desembre 2017- febrer 2018

Àlvar Calvet

Març-maig 2018

Jan Monclús

Maig-juliol 2018

Pilar Bonet, la comissària

Pilar Bonet és historiadora, crítica d'art i professora d'art i disseny contemporani a la Universitat de Barcelona i la Universitat Ramon Llull. Imparteix cursos i tallers en diferents màsters i seminaris dedicats a l'art actual, la crítica i la curadoria d'exposicions. Com a investigadora i crítica d'art ha treballat a l'entorn dels estereotips de gènere als museus, l'art urbà i l'activisme polític, les relacions entre l'art i el disseny, la creativitat mediùmnica i visionaria, les edicions d'art actual i tot allò que ocupa els espais colaterals de la historiografia més ortodoxa. Col·labora en diferents revistes i edicions d'art. Forma part de l'associació ACM, és presidenta de l'associació Josefa Tolrà i co-directora del projecte Arts Coming.

Horari d'obertura al públic

L'exposició es podrà visitar en l'horari habitual: de dimarts a divendres de 19h a 20.30h, dissabtes de 12h a 14h i de 19h a 20.30h i diumenges de 12h a 14h. L'accés és gratuït.

Més informació:

www.pilarbonet.com/inicio

www.acm-art.net

www.josefatolra.org

www.artscoming.com

 

 

Premsa Ajuntament de Valls