Una nova App per a mòbils permetrà aparcar en zona blava sense passar pel parquímetre i pagant pel temps real d'estacionament

Una nova App per a mòbils permetrà aparcar en zona blava sense passar pel parquímetre i pagant pel temps real d'estacionament

> Aquesta App també representa una eina molt útil de cara els comerciants que els permetrà anunciar-se o treure descomptes pels seus clients.

L’empresa municipal d’aparcaments VIAS SAM implantarà el mes de febrer un nou sistema de pagament en les zones blaves per mitjà d’una aplicació per a telèfons mòbils que no tindrà cap cost per als usuaris. La nova ‘AparcApp’ informarà els conductors sobre la disponibilitat de places en les zones d’estacionament regulat i permetrà que l’usuari no hagi de preveure amb antelació el temps que estarà aparcat ni hagi d’avançar diners ja que el pagament serà ajustat al temps real d’estacionament i es farà còmodament des de la mateixa app.

El nou sistema ‘AparcApp’ és un instrument que permet planificar amb temps l’estacionament del vehicle, ja que s’hi pot consultar un mapa amb temps real de les places disponibles a la ciutat. Una vegada aparcat, des de la mateixa app al telèfon mòbil es pot activar el pagament de la zona blava sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre per introduir monedes o targeta i retirar un tiquet. L’aplicació facilita l’estacionament de curta durada per a compres i gestions ràpides, per la qual cosa la rotació de vehicles serà més alta.

‘AparcApp’ és un sistema pràctic i ràpid per als conductors, però també aporta avantatges per als comerciants i els usuaris que van a fer les seves compres. La regidoria de Mobilitat, encapçalada per Francesc Anguela, ha informat aquesta setmana al sector comercial de Valls sobre les característiques de l’app, que permetrà disposar d’una plataforma publicitària novedosa gràcies a la geolocalització de les botigues. Els clients sabran quins comerços són a prop d’on han deixat el cotxe i, a més, i tindran la possibilitat d'obtenir tiquets amb crèdit gratuït d’estacionament en aquells establiments on comprin si n’han generat a través d’‘AparcApp’.

Finalment, cal destacar que VIAS SAM gestionarà el sistema via internet i disposarà d’informació en temps real de totes les seves zones d’aparcament regulat. La regidoria de Mobilitat destaca al mateix temps que la implantació d’aquest sistema suposa un compromís amb el medi ambient, ja que el conductor que cerca plaça acaba fent menys tombs i, per tant, el vehicle emet menys gasos.

Premsa Ajuntament de Valls