La comissió ciutadana de l'orgue de Valls a l'església de Sant Joan avança en el projecte

La comissió ciutadana de l'orgue de Valls a l'església de Sant Joan avança en el projecte

Aquest dilluns s'han presentat a l'Ajuntament de Valls els treballs realitzats en l'últim any per la comissió d'entitats i ciutadans que impulsa el projecte de l'orgue de Valls a l'església de Sant Joan. Al llarg del darrer any, aquesta ha treballat en l'estudi de les cararacterístiques de les dimensions de la nau i en l'acústica de l'església per a la construcció d'un nou orgue que podria tenir un pressupost aproximat d' uns 600.000 euros.

Aquesta és una iniciativa ciutadana que té com objectiu fer possible que l'església Arxiprestal de Sant Joan compti amb un orgue en els propers quatre anys i està encaminada a fer un pas més en la recuperació del patrimoni històric de Valls. D'aquesta manera es vol donar continuïtat a tots els passos que des de l'any 1999 s'han anat fent en la recuperació de l'església de Sant Joan.

Una de les fites ciutadanes de cara les properes Festes Decennals de l'any 2021 és que l'església de Sant Joan pugui tornar a tenir orgue, tal com havia tingut des del segle XVI i fins l'any 1936. A hores d'ara la comissió treballa en la selecció del projecte i fins el moment n' hi ha tres de preseleccionats.

En aquest sentit, el rector de la parròquia de Sant Joan, Josep Bofarull, ha explicat que està previst que el 2018 s'obtinguin recursos de finançament necessaris perqué el 2019 es comenci la construcció de l'orgue que durarà dos anys. A més a més, ha afegit que aquest és un projecte per a tots els vallencs i les vallenques.

El finançament del projecte haurà de comptar amb la participació d' administracions públiques, de ciutadans i de patrocinis. "Aquest és un projecte ambiciós i que forma part d'una tasca continuada" ha afirmat l'alcalde de Valls, Albert Batet. "Ara estem en fase de trobar aliances" ha dit Batet.

Cal destacar que la comissió vol que el futur orgue de Valls a l'església de Sant Joan sigui un orgue amb el que es puguin celebrar esdeveniments i concerts oberts a tothom. Marc Ayala, regidor de Cultura, ha afirmat que aquest "és un projecte plural i de ciutat" perqué es tractarà d'un "orgue que tothom se'l pugui sentir seu".