S'obren els actes de commemoració del 50è aniversari de l'agermanament entre Valls i Andorra La Vella

S'obren els actes de commemoració del 50è aniversari de l'agermanament entre Valls i Andorra La Vella

S'obren els actes de commemoració del 50è aniversari de l'agermanament entre Valls i Andorra La Vella
Aquest diumenge s' han obert els actes de commemoracio del 50e aniversari de l' agermanament entre les ciutats de Valls i Andorra la Vella. Ha estat la calçotada popular vallenca a la plaça del Poble de la capital del Principat el primer dels actes d' una commeració que seguirà amb la gastronomia, en aquest cas amb la tipica escudellada andorrana, també popular i oberta a tothom, que a Valls es podra degustar el 26 de març.
 
Diumenge va ser el torn però de la calçotada de Valls que va exhaurit els 6000 calçots de la IGP Calçot de Valls portats per a l'ocasio. La delegacio vallenca, encapçalada per l'alcalde Albert Batet va ser rebuda per la Consul Major, Conxita Marsol. Els dos van destacat la importància de mantenir i enfortir un agermanament entre les dues ciutats que compleix mig segle. A més, van subratllar la forta personalitat cultural d'andorra la Vella i Valls que les converteix en ciutats de referència, una caracteristica que precisament ha d' animar a fer mes forts els llaços d' amistat.
 
La calçotada popular va despertar una gran expectació entre els andorrans, des del matí amb la cuita dels calçots a foc viu, fins ben entrada la tarda. Els calçots, la salsa i la llonganissa de Valls (sense gluten ni lactosa), el vi de la DO Tarragona i un pitet commemoratiu de record dels 50 anys de l' agermanament entre les dues ciutats van completar la festa gastronòmica tipicament vallenca.
 
L'anada a Andorra va servir per avançar en alguns dels actes de la commeració. El més proper és el 26 de març amb l' escudellada popular que els andorrans oferiran a tots els vallencs. També es va avançar en alguns dels intercanvis culturals que podrien tenir lloc coincidint anb la festa major d' Andorra o al voltant de Firagost a Valls, precisament coincidint amb els 50 anys de la signatura del protocol d' agermanament.
 
A més de l'alcalde, Albert Batet, van participar en l' organitzacio de la calçotada popular a Andorra diversos regidors vallencs, entre ells Òscar Peris, de Comerç i Turisme, Marc Ayala, de Cultura, Eduard Gonzàlez, d' Esports o Dolors Farré, de Via Pública.