El Comissariat de l'exposició de Marcel Pey al Museu de Valls nominats als premis de l'Assocciació Catalana de Crítics d'Art

El Comissariat de l'exposició de Marcel Pey al Museu de Valls nominats als premis de l'Assocciació Catalana de Crítics d'Art

>Assumpta Rosés, comissària de la mostra, opta a endur-se el guardó pel comissariat de l'exposició retrospectiva "M.Pey Remastered"

>L'exposició, produïda pel Museu de Valls, es va poder veure entre els mesos de setembre i novembre i va reunir una important part de l'obra de Marcel Pey

L'Associació Catalana de Crítics d'Art ha nominat Assumpta Rosés com a finalista i candidata al Premi ACCA 2017 de Comissariat per l'exposició "M.Pey Remastered" al Museu de Valls, que es va poder veure entre els mesos de setembre i novembre del 2016 a l'edifici del Passeig dels Caputxins. Rosés comparteix la nominació al guardó amb Alex Mitrani per "La lliçó de Diògenes" a la Tecla Sala de L'Hospitalet; Valentí Roma, Neus Moyano i Guillermo Zuazanabar per "Alexander Kluge. Jardins de Cooperació" a La Virreina, Centre de la Imatge de Barcelona; Joan Fontcuberta per "Un món paral·lel" a l'Espai Roca Humbert de Granollers i Sabel Gabaldon per "In situ" al festival Loop a Can Trinxet.

L'exposició "M.Pey Remastered" al Museu de Valls

La mostra retrospectiva "M.Pey Remastered" va aplegar, en el conjunt de les dues plantes de l'edifici del Museu de Valls, obres representatives de la producció plàstica de Marcel Pey des de l'any 1972 fins al 2014, amb continguts tan diversos com films experimentals, llibres d’artista, collages, sèries de polaroids i materials gràfic, obres plàstiques, fotografies de gran format, instal·lacions... Marcel Pey (Cardona 1948) viu i treballa a Tarragona des dels anys seixanta, amb relacions professionals i familiars a Valls, on hi va viure des del 1973 al 1978. La seva obra forma part del fons del Museu de Valls i s’exposa periòdicament. Aquesta relació i connexions constants de l'autor amb la ciutat van fer que el Museu de Valls li dediqués l'any passat una exposició individual i retrospectiva, amb la voluntat de relatar els diferents àmbits de treball i les etapes i sèries més significatives de l'artista.

En la trajectòria creativa de Marcel Pey s'hi troben treballs de cinema, poesia, llibres d’artista i obra plàstica basada en recursos fotogràfics. Ha explorat els espais intersticials entre aquests llenguatges per cercar formes actuals i adequades a l’expressió d’una temàtica urbana on conflueixen la violència, el poder, el sexe, l'opulència i les realitats imaginàries. Pey produeix material fotogràfic i escull meticulosament imatges dels mitjans de comunicació de masses: publicitat, cinema, televisió, magazins... També treballa amb icones que posseeixen una alta qualitat visual. Per això la temàtica dura i agressiva que planteja queda alterada per l'esteticisme i la plasticitat dels elements, de manera que imatges, composició i obra es converteixen en una proposta intel·lectual i sofisticada.

Assumpta Rosés, crítica d'Art modern i contemporani

Crítica d'Art modern i contemporani, especialment el relacionat amb el Camp de Tarragona, Assumpta Rosés va néixer a Reus l'any 1949. El seu primer contacte amb el món de l'art va ser al Centre de Lectura de Reus, amb les ensenyances del pintor Pere Calderó. Gran part de la seva carrera l'ha dedicat a la crítica d'art, a la recerca i historiografia i la docència. Defensora de l'art implicat amb la societat, amb un valor pedagògic i participatiu, l'art de 'resistència', com ella anomena, Assumpta Rosés dirigeix la revista d'art i pensament contemporani, «Artiga», publicació que ha rebut nombrosos reconeixements.