Comença a Valls el cicle sobre justícia social per un món sense conflictes

Comença a Valls el cicle sobre justícia social per un món sense conflictes

“Desigualtat és conflicte social: fem debat” és el cicle d'activitats que ha organitzat la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Valls amb l'objectiu de portar a debat les desigualtats com a font principal de tot tipus de conflictes socials, econòmics i polítics.

El cicle pretén conscienciar de la importància de la justícia social per un món sense conflictes i consta de dos blocs temàtics: un al març, organitzat conjuntament amb Oxfam Intermón i entorn a la fiscalitat injusta, i l'altre al maig, més centrat en la crisi dels refugiats, en col·laboració amb diferents entitats i organitzacions.

Amb aquestes activitats, l'Ajuntament de Valls pretén donar compliment a la moció que va aprovar-se al ple de febrer per declarar Valls municipi lliure de paradisos fiscals i impulsar accions per a una fiscalitat més justa.

L'exposició “Fiscalitat injusta, desigualtat extrema” encetarà el cicle el proper dilluns 6 de març, a les 18 hores, al Pati de Sant Roc. El regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà i la voluntària d'Oxfam Intermón, Núria Roig, obriran la mostra, que podrà visitar-se del 6 al 15 de març i que té l'objectiu de conscienciar la ciutadania que la creixent desigualtat en el món constitueix un obstacle per a l'erradicació de la pobresa mundial. L'activitat pretén mostrar els avantatges d'aquestes polítiques fiscals basades en els criteris de justícia, equitat i progressivitat amb una visió global.

El 14 de març, a les 19.30 hores, la responsable del Departament de Campanyes i Ciutadania d'Oxfam Intermón, Patrícia Cantarell, clourà la primera part del cicle amb la xerrada “Tothom treballant per una economia al servei del 99% de la població”, a la sala d'actes de l'Institut d'Estudis Vallencs.

La Patrícia Cantarell és tècnica en relacions públiques i formada en història de l'art per l'UB. El 1987 s'incorpora a Oxfam Intermón per dirigir la companya internacional contra el treball infantil. Des del 2002 forma part de l'equip d'Oxfam Intermón en el departament de campanyes i ciutadania. També és membre de la junta de Lafede.cat, organització per la justícia global i portaveu de la plataforma pobresa zero-justícia global.

Amb aquesta activitat, la Regidoria de Benestar Social inicia un cicle de xerrades, exposicions i actes de diferent format que es faran durant tot l'any per posar damunt la taula temes socials i crear debat entre la ciutadania.