La Taula de Pobresa Energètica engega un projecte de detecció i aplicació de mesures per afavorir l'estalvi energètic

La Taula de Pobresa Energètica engega un projecte de detecció i aplicació de mesures per afavorir l'estalvi energètic

La Taula de Pobresa Energètica engega un projecte de detecció i aplicació de mesures per afavorir l'estalvi energètic

Les mesures aniran encaminades a l'assessorament i en l'ús per a l'estalvi en la factura.

Aquest dimecres 1 de març s'ha mantingut la segona reunió de la Taula per tirar el projecte endavant.

La Taula de Pobresa Energètica de Valls enceta un nou projecte pilot a la ciutat que consistirà en realitzar auditories energètiques a les llars de les famílies en situació de vulnerabilitat per així obtenir informació dels consums de l'habitatge, que permeti detectar i aplicar mesures correctores per afavorir l'estalvi energètic i la reducció d'imports de les factures.

El projecte sorgeix arran de l'augment de les partides d'ajuts d'urgència per despeses de subministraments de llum, aigua i gas. D'aquesta manera, les mesures d'aplicació aniran encaminades a l'assessorament en la contractació energètica per a l'estalvi en la factura, així com mesures d'aplicació a la llar que permetin millorar el confort tèrmic i d'humitat en l'habitatge, i afavorir l'estalvi energètic com el canvi de bombetes, la instal·lació de temporitzadors i difusors d'aigua, la millora dels aïllaments o el canvi d'equipaments per electrodomèstics d'eficiència energètica.

Tanmateix, el projecte contempla una línia d'acció basada en la formació a les famílies per tal de dotar d'estratègies, hàbits i mesures que redueixin en la mesura del possible la seva despesa energètica amb un ús correcte dels seus habitatges i equips, així com a comprendre com facturen el seu consum energètic perquè puguin prendre decisions sobre la contractació més adequada.

Aquesta iniciativa serà possible gràcies a la col·laboració i implicació de tots els agents del municipi que composen la Taula i aposten per garantir l'accés al subministraments bàsics als consumidors vulnerables.

La Taula de Pobresa energètica de Valls ha mantingut aquest dimecres 1 de març la seva segona reunió on també s'ha dut a terme una dinàmica participativa on s'han fet altres propostes d'actuació per aquest 2017. Cal recordar que la Taula es va constituir el passat 13 de desembre amb l'objectiu de dissenyar i impulsar actuacions per garantir l'accés als subministrament bàsics a les persones en risc de vulnerabilitat.

La Taula està composada pels regidors de Benestar Social i Territori, Jordi Cartanyà i Martí Barberà respectivament; representants de Serveis Socials i del Pla Local d'Inclusió Social; de les entitats del tercer sector, Creu Roja, Càritas i Associació Egueiro, representants de les empreses subministradores, Sorea, Endesa i Iberdrola; i representants de la Federació d'Entitats Veïnals, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Col·legi d'Enginyers tècnics industrials de Tarragona i de l'empresa IKEA.