Actes de commemoració amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Actes de commemoració amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Actes de commemoració amb motiu del Dia Internacional de les Dones

El 8 i el 16 març tindrà lloc el II Cicle de cinema de gènere a l'Institut d'Estudis Vallencs.

Una exposició sobre el paper de la dona en el món de la ciència obrirà a Casa Caritat i serà itinerant pels centres educatius de la ciutat.

L'activitat 'Aeròbic day, mou-te per la igualtat' servirà per donarà visibilitat a les dones esportistes de Valls.

L' Ajuntament de Valls se suma a les celebracions del dia internacional de les dones amb activitats com el segon cicle de cinema de gènere, l'exposició 'Dones i ciència' o una sessió d'aeròbic sota el lema 'Mou-te per la igualtat'.

Els diversos formats de les activitats programades així com àrees de reivindicació de cadascuna d'elles pretenen donar visibilitat a les dones que en diferents àmbits han destacat i destaquen malgrat les dificultats que troben pel fet de ser dones així com sensibilitzar sobre les desigualtats que avui dia són patents a la nostra societat.

L'exposició “Dones de ciència” que romandrà al claustre de l'edifici Casa Caritat des del 8 fin el 17 de març, dóna visibilitat a les aportacions que les dones han fet al món científic: físiques, biotecnologia, arquitectura, infermeria, ciències naturals ... Aquesta exposició és la primera vegada que s'exposa al Camp de Tarragona i pretén reconèixer a través de 13 panells les aportacions que han fet les primeres dones científiques i tècniques. Dones que, des de les seves posicions, van transformar i transformen les fronteres dels espais tradicionalment assignats a homes.

La reivindicació del paper de les dones en el món de la ciència també arribarà als instituts i centres educatius de Valls ja que la mostra s'exposarà de forma itinerant pels centres de secundària de la ciutat que ja estan treballant la temàtica des de les aules. Del 20 al 24 de març acollirà l'exposició l'IES Jaume Huguet, del 27 al 31 de març l' IES Serra de Miramar, del 3 al 7 d'abril el Cor de Maria, del 17 al 21 d'abril l' IES Narcís Oller i del 24 al 28 d'abril al Col·legi Claret.

El 8 de març, coincidint amb el dia internacional de les dones, s'iniciarà el II Cicle de cinema de gènere, organitzat per l' Institut d'Estudis Vallencs conjuntament amb Cine Club Valls, començarà amb la projecció de la pel·lícula 'La por' a les 21h a l'IEV. El film explica la història de Manel, un noi de 16 anys, que mai parla amb ningú de la por que ell, la seva mare i la seva germana petita senten quan el seu pare és a casa. Basada en la novel·la "M" de Lolita Bosch, 'La por', és una pel·lícula dirigida per Jordi Cadena, i explica les vivències dels fills de les dones maltractades.
Es donarà continuïtat al II Cicle de cinema de gènere el 16 de març amb la projecció de la pel·lícula 'La chica danesa' a l'Institut d'Estudis Vallencs que explica la història d'una parella de pintors a la Dinamarca dels anys 20 i tracta la temàtica de LGTB.

Per altra banda, i amb l'objectiu de dignificar les dones i el sector de l'esport de la ciutat de Valls, s'ha organitzat pel dia 11 de març una sessió d'aeròbic: 'Aerobic day, mou-te per la igualtat'. Durant l'activitat, que tindrà lloc al Pavelló Xavier Tondo i Volpini de 17 a 20 hores, es procedirà a la lectura del manifest institucional que anirà a càrrec de dones esportistes de la ciutat que practiquen diverses modalitats esportives: futbol, triatló, bàsquet, vela i atletisme. Les inscripcions s'hauran de fer al Patronat Municipal d'Esports. L'activitat començarà a les 17h amb una sessió d' Aerodance i continuarà a les 17:45h amb una sessió de Zumba. A les 18:25h es procedirà a la lectura del manifest a càrrec de Sara Catalan (C.F Atlètic de Valls), Dolça Ollé (Fast Triatlón Club), Betty Salat (Club Bàsquet Valls), Anna Solé (Club Nàutic Vilanova) i Isabel López (FACVAC). Posteriorment, a les 18:30h hi haurà una sessió d'Aerorember fins les 19:15h quan hi haurà la Festa Final.

PROGRAMA D'ACTES

> Dimecres 8 de març
21 hores
Cinefòrum amb la pel·lícula 'La por'
Lloc: Institut d'Estudis Vallencs/ Cine Club Valls

> Del 8 al 17 de març
Exposició 'Dones de ciència'
Llloc: Claustre de l'edifici Casa Caritat

> Dissabte 11 de marc
de 17h a 20h
Aeròbic day, mou-te per la igualtat
Lloc: Pavelló Xavier Tondo i Volpini. CEM el Fornàs.

>Dijous 16 de març
21h
Cinefòrum amb la pel·lícula 'La chica danesa'
Lloc: Institut d'Estudis Vallencs/ Cine Club Valls