El Centre Cultural Municipal de Valls acollirà una nova edició de la Marató de Sang el proper 22 de març

El Centre Cultural Municipal de Valls acollirà una nova edició de la Marató de Sang el proper 22 de març

El Centre Cultural Municipal de Valls acollirà una nova edició de la Marató de Sang el proper 22 de març

> L'objectiu d' enguany és facilitar les donacions, evitar cues i organitzar activitats lúdiques.

> Tots els donants rebran una carta amb els resultats de l'analítica i el seu grup sanguini.

El proper dimecres dia 22 de març de 9 a 21h s'ha organitzat la tercera edició de la Marató de Sang a Valls, que per primera vegada s'organitza al Centre Cultural Municipal amb l' objectiu de posar al servei dels vallencs i les vallenques un espai ampli per facilitar les donacions, d' evitar cues i d' organitzar activitats lúdiques durant la jornada.

Amb l'eslògan "La teva sang diu coses. Comparteix-les" la Marató pretén posar en relleu la informació que es pot saber d' una persona a partir del grup sanguini. Per aquesta raó, totes les persones que donin sang rebran una carta amb els resultats de l'analítica de la donació i el seu grup sanguini. Cal destacar que saber el grup sanguini també serveix per conèixer a qui podem ajudar amb la nostra sang i de quins grups en podem rebre. Aquesta campanya es portarà a terme a totes les Maratons de donació de sang d'aquest any 2017.

La principal fita de la jornada és sensibilitzar sobre el greu problema de la manca de sang, captar nous donants així com incrementar el nombre de donacions. La Marató és una oportunitat per fer un gest altruista d’una manera senzilla i ràpida. Els requisits per a fer donacions són tenir més de 18 anys i pesar com a mínim 50 quilos.

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat. A més a més, és segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Per aquesta raó no comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació. Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones. Com que de cada donació de sang s'obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies, podem afirmar que es poden ajudar fins a tres malalts diferents.

La necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les donacions. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions. Tot i així, cal recordar que que els homes poden donar fins a 4 vegades a l'any i les dones, 3, sempre i quan es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.

Durant la Marató que es realitzarà al Centre Cultural Municipal, organitzada des del Banc de Sang i Teixits (BST) conjuntament amb l'Ajuntament de Valls i l'Associació de Donants de Sang de l'Alt Camp, es durà a terme amb activitats, actuacions a càrrec d'entitats col.laboradores i un refrigeri especial. A més, se'ls obsequiarà amb diversos articles i podran participar en diferent sortejos. Cal recordar que per donar sang s'ha de portar el DNI.

Per més informació cal adreçar-se a Miriam Gili al telèfon 687 887 114 i a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o bé, al 977 636 007 de l'Ajuntament i a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..