Obres d'urbanització del carrer Peixateria

Obres d'urbanització del carrer Peixateria

El dilluns dia 13 de març s'han iniciat les obres d’urbanització del tram del carrer de la Peixateria comprès entre el carrer de la Cort i la cruïlla amb els carrers del Forn Nou i Espardenyers. Les obres al carrer de la Peixateria formen part dels treballs d’urbanització de diversos carrers del Barri Antic situats a l’entorn del futur Museu Casteller de Catalunya i la plaça de l’Oli amb un pressupost global de 320.000 euros IVA inclòs.

Els treballs d’urbanització del carrer de la Peixateria s’iniciaen després que s’hagin culminat les obres al carrer del Forn Nou. D’aquesta manera, tot i que s'ha tallat al trànsit el carrer de la Peixateria, es garanteix a través del carrer del Forn Nou l’accés a tot l’entorn de la plaça de l’Oli, facilitant així la mobilitat a veïns, comerciants i paradistes del mercat de la verdura. A la vegada, per a vehicles de majors dimensions s’habilitaran places reservades a comerciants i marxants del mercat a l’aparcament de superfície del carrer Mossos d’Esquadra per permetre així les tasques de càrrega i descàrrega.

Està previst que les obres al carrer de la Peixateria finalitzin a principis d’abril, culminant d’aquesta manera la urbanització que s’està executant d’urbanització dels carrers dels Espardenyers, de la Verdura i Sant Oleguer. El projecte contempla la modernització de totes les xarxes de serveis, en concret clavegueram, aigua i telefonia i també es preveuran les reserves suficients per a la instal·lació d’altres serveis com fibra òptica i gas. A més, amb la urbanització s’ha renovat la totalitat del ferm d’aquests carrers, mantenint el tractament urbanística de vials de plataforma única per prioritzar la comoditat del trànsit dels vianants en tot l’entorn més immediat als accessos del Museu Casteller de Catalunya i a la plaça de l’Oli. A la vegada, també s’està renovant la totalitat de l’enllumenat d’aquests carrers, amb nous punts de llum amb més potència lumínica i més eficients energèticament.