L'Oficina d'Habitatge augmenta un 32% els ajuts al lloguer

L'Oficina d'Habitatge augmenta un 32% els ajuts al lloguer

L'Oficina d'Habitatge augmenta un 32% els ajuts al lloguer

> Representen ajudes per valor de 502.000 euros.

> L'OLH ha realitzat 5.232 atencions i ha llogat 8 habitatges destinats a lloguer social amb un preu inferior a 170 euros.

> La major activitat al 2016 ha permès augmentar el finançament de la Generalitat a l'OLH de Valls en un 47%.

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) de l’Ajuntament de Valls va tancar el 2016 amb un important increment de la seva activitat pel que fa als ajuts per lloguer tramitats que representen un 32% més que l'any passat, per valor de 502.000 euros. D'aquests, 54.000 euros són nous contractes, 208.000 euros renovacions de prestació i 240.000 euros per subvencions.

El regidor d’Habitatge, Jordi Cartanyà, ha presentat avui la memòria d’actuacions corresponent a l’any passat que posa de relleu l’augment del nombre d’expedients que s’han tramitat per facilitar l’accés dels ciutadans als ajuts públics de lloguer. L'any passat és van tramitar 294 expedients de subvencions i prestacions pel lloguer d'habitatges, un 25'1% més que l’any anterior.

També han augmentat el nombre de sol·licituds de pisos, fins a situar-se en 199, un 7'6% més. A hores d’ara, la borsa de l’OLH gestiona 145 habitatges per a lloguer. En aquest sentit, el Protocol d’Habitatge i els nous reglaments municipals han permès fer més fàcil l’accés a l’habitatge a la població, mobilitzar i posar a disposició més pisos i augmentar la dotació de la borsa així com els pisos en lloguer social.

La renda mitjana de lloguer dels pisos gestionats per l’OLH s’ha situat en els 278 euros al mes (un 0'7% menys que el 2015), uns preus que faciliten l’accés a l’habitatge. A més, s’han pogut llogar 8 habitatges a un preu mitjà inferior als 170 euros al mes, gràcies a que un propietari va cedir 4 habitatges a una renda molt baixa i als ajuts municipals que han permès rehabilitar 4 pisos més.

D’altra banda, l’augment generalitzat de l’activitat de l’OLH, que es gestiona a través de Provalls, es denota també amb les 5.232 atencions realitzades a ciutadans el 2016, el que representa un increment del 21'1% respecte l'any anterior.

L’any 2016, la Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls ha continuat en amb el desplegament Pla Local d'Habitatge, així com altres mesures complementàries per tal de facilitar l'accés a l'habitatge de la població. A la vegada, s’ha reforçat la comunicació per donar a conèixer l'activitat i serveis de l'OLH a través de fulletons informatius, falques publicitàries en la premsa local i el disseny del nou logotip de l'’oficina, a més dels treballs en la nova pàgina web que s’estrenarà el proper mes d'abril.

Més activitat, més finançament
L'augment de l'activitat a l'OLH de Valls en usuaris, prestacions i ajuts també permetrà augmentar el finançament que rep per part de la Generalitat. Així, per a l’any 2017 l’OLH rebrà 69.000 euros més de l’Agència Catalana d’Habitatge, el que representa gairebé un 47% més de finançament.

 

0001

Descarregar gràfics