La imaginació s'apoderarà del Principal amb el Llepafils

La imaginació s'apoderarà del Principal amb el Llepafils

> L’espectacle familiar aborda amb humor el tema de les nenes i nens a l’hora de menjar

> Abans es podrà visitar l’exposició «Papers de circ» del professor Karoli

El proper dissabte 8 d’abril la companyia Teatre al Detall presentarà l’espectacle familiar Llepafils. La companyia va estrenar-lo l'any 2012 al Jove Teatre Regina de Barcelona i es va poder veure al Teatre Poliorama de la mateixa ciutat el desembre del mateix any. Des de llavors no han parat de voltar arreu amb aquest muntatge recomanat per a nenes i nens des dels 3 anys.

La companyia Teatre al Detall oferirà el proper dissabte a les 6 de la tarda un espectacle molt cuidat en tots els aspectes, vistós plàsticament, ple d'humor i molt ben interpretat, que agradarà per igual a grans i petits. És el primer espectacle familiar d’aquesta companyia creada l'any 2000, pels emprenedors actors Txell Botey i Xavier Idàñez, que dins d'aquest muntatge actuen com dos creatius cuiners encarregats d'aconseguir que un capritxós nen, interpretat per un titella de l'alçada d'un xiquet de tres anys, aprengui a menjar quelcom més enllà de les patates fregides. La imaginació, el joc, la música i l'humor seran les seves eines principals i les vies de comunicació amb el petit tiquis-miquis.

Jordi Palet -membre de la companyia familiar Farrès Brothers, coautor dels seus espectacles i autor d'Un bosc de cames de la companyia Taat, entre d'altres obres-, és qui ha escrit el text tractant-lo de manera poètica i plena d'humor, dins la fórmula del realisme màgic. Joan Maria Segura -actor i director d'Egos Teatre- és qui ha dirigit de forma dinàmica i eficaç la posada en escena.

Una companyia amb solvència

Teatre al detall és una companyia de teatre professional i la formem la Txell Botey i en Xavi Idàñez, dos actors amb un mateix criteri i amb ganes tirar endavant projectes de teatre personals i treballar no només com a actors, sinó en tot el que significa el fet teatral. Els agrada voltar-se d’un equip de professionals amb els quals comparteixen un mateix gust estètic que els ajuda a definir les directrius de la seva manera de fer teatre. Des de l’any 2005 han produït cinc espectacles propis, essent aquest el primer adreçat a públic familiar.

Xavi Idàñez és fundador i actor de la companyia. Al teatre ha participat a Unes polaroids explícites, Quid pro quo, Ròmul el Gran, L’Escorxador, Nòmades, La Punyalada, Canigó... També ha intervingut en sèries televisives com Plats Bruts, El Cor de la Ciutat o 16 dobles i TV-Movies com Wendi placa 20957, Projecte Cassandra o Iris TV. El 2002 guanya el premi al Millor actor del certamen de curtmetratges Molletficció per El Rey ha muerto. És llicenciat en Arquitectura per la ETSAB.

Txell Botey també és fundadora i actriu de la mateixa companyia. Al teatre ha participat a Eileen Shakespeare, La conquesta del Pol Sud, Quid pro quo, Retablo Valle-Inclán, La Punyalada. Ha participat en sèries televisives com El Cor de la Ciutat, Ell i Ella, Temps de Silènci, Mirall Trencat i Dones d'Aigua. Guanya el premi a la Millor Actriu de la X Mostra de Teatre de Barcelona per l’espectacle Evidències. És llicenciada en Història de l’Art per la UB.

Exposició circense

En aquesta ocasió, el vestíbul també comptarà amb un segon pol d’atracció, protagonitzat per l’exposició «Papers de circ», comissariada pel Professor Karoli, un destacat col·leccionista circense. La mostra ofereix una panoràmica general de les arts de la pista i, especialment, de tot allò relacionat amb la publicitat i la promoció d’artistes, empreses o espectacles. Recull una àmplia mostra de postals, programes de mà, segells, revistes, targetes de visita, cromos, pintures i programes de cinema en un conjunt que, sense pretendre ser exhaustiu, explicita abastament la iconografia i els codis característics d’una art escènica que ha estat influenciada per les diverses tendències de les arts plàstiques dels segles XIX i XX.

Els canals de venda de l’espectacle Llepafils són on line a través de www.ticketea.com les 24 hores , el telefònic a través del número 902 044 226 de dilluns a dijous de 9.30 a 14.30 i de 16 a 18.30 h, i divendres de 9 a 15, i finalment la presencial a les taquilles centrals del Teatre Principal, dimecres no festius de 18 a 21 h i divendres no festius de 12 a 13.30 h. Dissabte les taquilles obriran a les 17 h, una hora abans de l’inici de la funció.