Valls celebra una participativa Mostra de Cultures amb tallers, música i gastronomia d'arreu del món

Valls celebra una participativa Mostra de Cultures amb tallers, música i gastronomia d'arreu del món

Valls celebra una participativa Mostra de Cultures amb tallers, música i gastronomia d'arreu del món

> La festa ha acollit nombroses activitats relacionades amb països com Marroc, Gàmbia, Senegal, Romania, Colòmbia, República Dominicana, entre d'altres

El Pati de Valls ha acollit aquest dissabte dia 6 de maig la Mostra de Cultures, una iniciativa està organitzada per la regidoria de Benestar Social, en el marc del Pla de Ciutadania i Immigració de Valls amb la participació de Batall Produccions, que té com objectiu enfortir la interculturalitat, el coneixement i la relació de vallencs i vallenques de diferent procedència.

Durant la Mostra de Cultures vallencs de diverses nacionalitats han apropat la realitat dels seus països d'origen, amb tastets gastronòmics, tallers, músiques, balls i sons. Entre els països representants de la Mostra de Cultures destaquen Marroc, Gàmbia, Senegal, Romania, Colòmbia, República Dominicana, Xile, Xina, així com la comunitat gitana i una mostra també de cultura de Catalunya. Precisament, des del Servei d’Atenció a l’Immigrant i des del PLICS s’ha estat treballant amb el màxim d’entitats i col·lectius per tal d’ampliar els participants. Així, s’ha fet un treball de contacte, especialment amb persones de diversos orígens que tenen comerç o formen part activa de la vida social de Valls, aconseguint un augment de cultures representades. D’aquesta manera, a la Mostra de Cultures d’enguany hi han estat representats 10 països, quatre més que l’any passat.

En els diferents estands, els assistents han pogut fer tastos de plats típics dels diferents països. La cultura gambiana hi ha estat representada a través de l'associació Gambenfaco, la magrebina mitjançant l'Associació Islàmica de l'Alt Camp i l'Associació Badr per la Integració. També hi han estat presents l'associació Senegalesos de Valls i l'Alt Camp i col·lectius de Colòmbia, República Dominicana, Xina, Romania, així com col·lectius de dones nouvingudes, mentre que la cultura catalana ha comptat amb la participació de la Unió Anelles de la Flama (UAF)

Entre els tallers i les activitats de la Mostra, han destacat la mostra de vestuari típic presentat per l'associació Senegalesos, una mostra de vestuari i mobles típics a càrrec de l'associació Badr, una mostra de vestuari a càrrec del col·lectiu de dones nouvingudes, un taller de cistelles de vímet presentat per l'associació sociocultural gitana, un taller d'elaboració de te i cal·ligrafia àrab de l'associació islàmica, un taller d'elaboració de bissap (refresc d'hibisc) de l'associació gambiana, i un de tatuatges amb henna que es realitzaran a l'estand de la cultura marroquina.

Hi hagut també balls colombians, Bachata (Rep.Dominicana), música i ball de Romania a càrrec del grup Cristi de la Valcea i Asociatia Mihai Eminescu, i els grups Junén, representant la cultura gitana, i el Conjunt Folklore Pablo Neruda de Xile. La UAF hi ha pres part amb una actuació de sardanes.

L’Ajuntament de Valls ha assumit plenament amb fons propis la continuïtat de la Mostra de Cultures, una iniciativa que fins ara era finançada a través de la Llei de Barris, com un projecte que contribueix a la cohesió i al coneixement de les diferents realitats culturals dels vallencs.

>> Galeria d'imatges (Pere Toda)

170506mostracultures3