L' Ajuntament de Valls organitza les jornades 'Donem veu als refugiats' del 5 al 21 de maig

L' Ajuntament de Valls organitza les jornades 'Donem veu als refugiats' del 5 al 21 de maig

L' Ajuntament de Valls, des de la regidoria de Serveis Socials, ha organitzat del 5 al 21 de maig unes jornades d'activitats sota el títol 'Donem veu als refugiats' en el marc del cicle sobre justícia social per un món sense conflictes. L'objectiu d'aquestes activitats és donar a conèixer la realitat de les persones refugiades mitjançant testimonis, exposicions i xerrades. La inauguració del cicle tindrà lloc demà, dia 5 de maig, a les 20h al Pati de Sant Roc. A l'acte hi participarà Gonzalo Aupí, coordinador territorial del Comitè Català de l'ACNUR, i el regidor de Serveis Socials, Jordi Cartanyà.

Durant els dies que se celebrin aquestes activitats el Pati de Sant Roc acollirà l'exposició 'Síria, la paraula de l'exili' organitzada en cooperació amb l'Ajuntament de Tarragona i l'organització ACNUR. L'exposició, amb fotos de David González, vol reflectir una crisi humanitària sense precedents, una guerra que ha causat 220.000 morts i ha forçat a quasi 12 milions de sirians a fugir de casa seva. Darrere d’aquestes xifres, les imatges busquen els rostres, les persones que, a la frontera entre Síria i Jordània, s’enfronten a un futur incert.

El dia 11 de maig a les 19.30h tindrà lloc a la sala d'actes de l' IEV una sessió sobre persones refugiades a càrrec de Laura Aguadé, membre de l'entitat Stop Mare Mortum. Durant la cita també es comptarà amb el testimoni de Julià Gómez, vallenc i voluntari dels camps dels refugiats. Pel dia 17 de maig a les 20h està programada una xerrada a la Sala d'Actes de l' IEV a càrrec d' Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat. Amorós abordarà el model de ciutats acollidores que s’està fomentant des del govern català per donar resposta a la crisi de refugiats.

Les jornades estan organitzades per la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Valls, l'Institut d'Estudis Vallencs, l'organització Stop Mare Mortum, UNHCR-ACNUR en cooperació amb l'Ajuntament de Tarragona. Aquest conjunt d’activitats s’emmarquen en les accions que, des de l’Ajuntament de Valls, s’han impulsat davant l’actual crisi de refugiats, bé sigui amb l’aprovació de mocions per part del plenari municipal, participant en les campanyes d’acollida o donant suport econòmic al Fons Català de Cooperació.

 Descarregar cartell