L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard comença el període de matriculació per al curs 2017-18

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard comença el període de matriculació per al curs 2017-18

A partir del 22 de maig i fins el 2 de juny l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard obre el període de preinscripció per a nous alumnes. La llista definitiva d'admesos sortirà el dia 13 de juny. A partir del 14 de juny i fins el 30 es podrà formalitzar la matrícula a la secretaria del centre.

L'Escola ha dissenyat uns itineraris que donen cobertura musical a totes les franges d'edat. El primer itinerari està adreçat als nadons de 4 mesos a 3 anys, es tracta dels Tallers de nadons. La novetat per al curs que ve és la implementació d'un taller per a nens que ja cursin P3. La franja de 4 a 6 anys es manté amb l'itinerari de Música i moviment. Així mateix, l'Escola treballa amb diferents AMPA's dels centres de primària de Valls per tal de realitzar aquesta activitat dins les extraescolars dels centres. Per al curs que ve està previst continuar l'activitat a les escoles Enxaneta, Eugeni d'Ors i La Candela.

A partir dels 7 anys és quan un nen pot iniciar els estudis d'instrument i l'Escola dissenya un itinerari especial. De 8 a 12 anys, que correspon als alumnes que cursen entre 3r i 6è de primària, l'itinerari de nivell bàsic, ja inclou l'ideari de dues matèries obligatòries (instrument i conjunt instrumental) i un seguit d'optatives, que han d'ajudar els alumnes a construir el seu camí dins l'escola, segons els seus interessos i necessitats. De 13 a 18 anys, en el programa de nivell avançat (que abraça els estudis de secundària) es manté l'ideari de dues matèries obligatòries i s'amplia notablement el ventall de matèries optatives, per poder donar encara més opcions a la diversitat d'alumnes, interessos i gustos.

Igualment es manté un itinerari per a adults, de formació continuada, que dóna servei tant a persones que volen iniciar-se en l'estudi i la pràctica musical com a persones que els interessa aprofundir en uns estudis iniciats en altres moments.

L'itinerari Escola Oberta, que es va començar el curs 2016-17, vol acostar l'estudi de la música a alumnes que habitualment no s' hi han interessat per diversos motius, des
d'econòmics a culturals, per desconeixement o per inaccessibilitat. Aquest programa, que inclou tres tallers grupals (percussió, cor i orffestra) està notablement subvencionat i és una de les apostes fermes del centre per tal de fer realitat que la música està a l'abast de tothom.

Per a qualsevol informació, la secretaria del centre està oberta de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores, a través de www.escolamusicavalls.cat o al telèfon 977 604 454.

>> Itinerari Escola Municipal de Música Robert Gerhard

 

18 de maig de 2017