El Museu de Valls inaugura una nova pintura mural a la Capella de Sant Roc, obra d'Helena Basagañas

El Museu de Valls inaugura una nova pintura mural a la Capella de Sant Roc, obra d'Helena Basagañas

El Museu de Valls inaugura una nova pintura mural a la Capella de Sant Roc, obra d'Helena Basagañas

> La peça es titula "Tacar un paisatge" i es podrà veure del 10 de juny al 30 de juliol

Dissabte a les 13h la Capella de Sant Roc obrirà portes a una nova creació d'Art contemporani, aquest cop obra d'Helena Basagañas i dins del cicle actual "Pintura mural", comissariat per Pilar Bonet. La peça es titula "Tacar un paisatge" i ha estat confeccionada durant les darreres setmanes amb una sessió especial a porta oberta, pensada per apropar el procés de creació a la ciutadania.

"Tacar un paisatge" d'Helena Basagañas

El paisatge no és protagonista en les visualitats d'un espai religiós, resta una presència secundària que envolta l'escena o comunica un valor simbòlic. En aquesta ocasió Helena Basagañas trasllada la intensitat pictòrica de la natura a l'absis de la Capella amb un traç contundent i monumental, capaç de regirar codis i narratives.

El cicle "Pintura mural" a la Capella de Sant Roc

L'actual cicle d'exposicions basa la seva actuació el l'espai de l'absis de la Capella de Sant Roc. L'espai semicircular del recinte recupera en aquest cicle d'Art contemporani la seva arquitectura narrativa, a través de les intervencions pictòriques que els artistes executen en directe al mur poligonal. El projecte incideix a l'escenari absidal de la sala per tal de treballar la pintura, el dibuix i el text en noves inscripcions i missatges de caràcter crític. L'absis és una estructura arquitectònica de gran valor icònic, un espai diferencial que en la tradició litúrgica acull elements decoratius en diversos llenguatges i gèneres: retrat, paisatge, text, icones, ornamentació geomètrica, elements simbòlics o escenes historiades. Els treballs descodifiquen missatges, alteren narratives, juguen amb les lectures visuals o plantegen la seva desobediència.

Inauguració i horari d'obertura

L'obra s'inaugura aquest proper dissabte dia 10 de juny a les 13h i es podrà veure fins el proper 30 de juliol en l'horari habitual: de dimarts a divendres de 19h a 20.30h, dissabtes de 12h a 14h i de 19h a 20.30h i diumenges de 12h a 14h. L'accés és gratuït.

   8 de juny de 2017