L'Ajuntament i la Fundació Ciutat de Valls signen un conveni de mecenatge d'habitatge

L'Ajuntament i la Fundació Ciutat de Valls signen un conveni de mecenatge d'habitatge

L'Ajuntament i la Fundació Ciutat de Valls signen un conveni de mecenatge d'habitatge

> Es tracta d'un conveni de col·laboració per a contribuir a la reducció de l'exclusió residencial

Jordi Cartanyà, regidor d'Habitatge i de Serveis Socials de l'Ajuntament de Valls, i Jordi París, vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls, han signat, dimecres 14 de juny, el conveni de col·laboració amb l'objectiu de contribuir a la reducció de l'exclusió residencial a la ciutat. Aquest any 2017 l'entitat preveu contribuir amb una quantitat de 17.000 euros.

La Fundació Ciutat de Valls ha creat una borsa econòmica per a contribuir en les polítiques d'habitatge de l'Ajuntament de Valls i, més concretament, reduir l'exclusió residencial. En aquest sentit, l’Oficina Local d’Habitatge (OLH), conjuntament amb la FCV, farà una campanya per captar mecenes per projectes d’habitatge social. La finalitat és que particulars i empreses aportin recursos que permetin a famílies en situació de vulnerabilitat accedir a un habitatge. La OLH, conjuntament amb la regidoria de Benestar Social, estan ultimant un protocol de funcionament que regularà el funcionament de les ajudes dels mecenes. La finalitat és aportar recursos per complimentar els lloguers i així evitar impagaments que derivin en desnonaments.

Per altra banda, l’Ajuntament de Valls està duent a terme actuacions per tal d’evitar la desocupació permanent d’habitatges i de foment del lloguer social, i també d’ajuts per fer front al pagament de lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial.

La Fundació Ciutat de Valls col·laborarà mitjançant aportacions econòmiques puntuals a les polítiques d’habitatge que està duent a terme l’Ajuntament de Valls per tal de reduir l’exclusió residencial al municipi de Valls. Aquestes aportacions es faran directament a l'arrendador de l'habitatge per tal de reduir l'import que l'arrendatari amb ingressos més baixos hagi de fer front. L’Oficina Local d’Habitatge serà l'encarregada de coordinar aquestes aportacions econòmiques.

   14 de juny de 2017