Setze centres educatius i diferents equipaments municipals de Valls estrenen aparcaments de bicicletes

Setze centres educatius i diferents equipaments municipals de Valls estrenen aparcaments de bicicletes

Setze centres educatius i diferents equipaments municipals de Valls estrenen aparcaments de bicicletes

La regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Valls ha fet un pas més en l’objectiu de donar prioritat als vianants i bicicletes a l’hora de desplaçar-se per la ciutat d’una manera més eficient, sostenible i segura. Així, d’acord amb aquest pla de desenvolupament de ciclables, s’han instal·lat aparcaments per a bicicletes en 16 centres educatius i recintes municipals amb una disponibilitat total d’unes 160 places. La regidoria ha invertit 8.000 euros en uns equipaments que segueixen la tasca iniciada l’any passat amb mesures com el trànsit pacificat al Barri Antic i que tindran continuïtat amb la implantació del carril bici en diferents zones de Valls.

Les bateries d’aparcaments tenen una capacitat mínima de 10 bicicletes cadascuna i la majoria s’han ubicat a l’interior dels centres educatius i equipaments municipals, però també n’hi ha alguns a la via pública, en forma de «U» invertida o tocant a la paret i degudament senyalitzats i protegits amb pilones i tanques. Els 16 espais on s’han instal·lat són a les escoles Eladi Homs, Baltasar Segú, la Candela, Eugeni d’Ors, Enxaneta, Cor de Maria, Claret i Lledó, els instituts Narcís Oller, Jaume Huguet i Serra de Miramar, així com els equipaments dels centres esportius municipals del Vilar i del Fornàs, Vallsgenera, l’Escola de Música Robert Gerhard. Queda pendent només trobar la millor ubicació per a la bateria d’aparcaments de bicicletes per a l'Escola Oficial d’Idiomes.

La regidoria de Mobilitat compta amb el consens de la mesa de la mobilitat sostenible i de la direcció dels centres educatius. Al mateix temps, té el suport de l’entitat Cel Rogent, que coordina la xarxa d’escoles verdes, i amb la qual s’estan establint línies de treball per fomentar l’ús de la bicicleta entre els alumnes. En aquest sentit, s'està proposant que aquesta temàtica es pugui treballar de forma curricular amb els mateixos centres i, de moment, ja s'estan preparant activitats per dur a terme conjuntament de cara a la propera Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebrarà al mes de setembre. Tots aquests agents implicats són una complement bàsic i molt important per aconseguir que el futur carril bici tingui èxit.

D'aquesta manera, es continua executant el Pla de Mobilitat Urbana, en el qual es contempla el pla de desenvolupament de la xarxa de ciclables. Aquesta dotació d'aparcaments per a bicis en tots els centres educatius i esportius de la ciutat són un pas previ fonamental a la implantació de la primera fase del carril bici, ja que seran un complement bàsic i necessari per poder desenvolupar el conjunt de la xarxa de ciclables a la ciutat, fomentant que tots els estudiants tinguin l’opció de realitzar els seus desplaçaments per la ciutat amb bicicleta, de forma eficient, sostenible i també segura.

   14 de juny de 2017