Èxit de públic de la ruta teatralitzada al Call Jueu de Valls

Èxit de públic de la ruta teatralitzada al Call Jueu de Valls

Èxit de públic de la ruta teatralitzada al Call Jueu de Valls

> Els vallencs van omplir les 90 places disponibles

La ruta teatralitzada al Call de Valls organitzada el passat dissabte dia 17 per la regidoria de Comerç i Turisme va assolir un notable èxit de públic. Les 90 places disponibles es van exhaurir tres dies abans de la representació. Les 3 sessions úniques de la ruta van tenir lloc a les 6, 7 i 8 de la tarda i es van omplir amb públic de totes les edats.

La protagonista de la ruta teatralitzada al Call Jueu de Valls, Pili Cugat, va interpretar el personatge de Blanca, la Jueva de Tortosa, de visita a Valls acompanyant al seu marit, mercader de jaspi. La representació va recórrer els principals carrers del call de Valls i va rememorar els bons temps de la comunitat jueva vallenca. L'actriu va basar la seva interpretació alternant el cant i la paraula: va oferir un recorregut per la història, els costums i les tradicions de l’aljama de Valls, salpebrada amb cants sefardites i cants jueus catalans.

El regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, valora molt positivament aquesta experiència ja que considera que «és necessari recuperar la memòria d'un capítol molt important de la nostra ciutat i del nostre país». La bona acollida d'aquesta ruta podria suposar la seva repetició a la tardor, ha apuntat Peris.

20 de juny de 2017