El dia 28 de juny Valls commemorarà el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI

El dia 28 de juny Valls commemorarà el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI

El dia 28 de juny Valls commemorarà el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI

> Coincidint amb la commemoració, l’Ajuntament posarà un servei d’atenció integral local per a les persones LGBTI

Valls commemorarà per primera vegada el Dia Internacional de l’Orgull de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) el proper 28 de juny. La bandera de l’arc iris es col·locarà a la façana de l’Ajuntament i l’actor i humorista Oriol Grau serà l’encarregat de llegir, el vespre del mateix dia 28, el manifest amb motiu del Dia Internacional LGBTI a la plaça del Blat.

Coincidint amb la commemoració, l’Ajuntament posarà en marxa el Servei d’Atenció Integral Local per a les persones LGBTI que té com a principals objectius oferir un servei de proximitat sobre qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere. D’aquesta manera, el nou servei farà acompanyament a les persones i els informarà i assessorarà sobre els recursos que tenen a la seva disposició i es realitzaran tasques de sensibilització a la població.

Amb l’objectiu de donar suport específic a les persones LGBTI, el servei també assessorarà en casos que sigui necessari presentar denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, així com la realització de tràmits. La creació del nou servei s’emmarca en la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament i en la llei 11/2014 del Parlament de Catalunya que estableix els mecanismes per vetllar per la protecció dels drets de les persones LGBTI. D’acord amb aquesta llei, tan la Generalitat com les administracions locals han de garantir els recursos per atendre de manera adequada i àgil les necessitats de les persones que han patit discriminació o violència per raó d’orientació sexual així com, amb caràcter preventiu, sensibilitzar la població davant d’aquestes situacions per evitar que es puguin produir.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls aprovarà el proper divendres la implantació d’aquest nou servei municipal i la signatura de l’acord amb la direcció general d’Igualtat de la Generalitat, en una iniciativa impulsada de manera coordinada entre les regidories de Benestar Social i de Participació Ciutadana i Igualtat.

21 de juny de 2017