El projecte "Estiu actiu a la Biblioteca" arriba a Valls

El projecte "Estiu actiu a la Biblioteca" arriba a Valls

Un any més la Biblioteca Carles Cardó participa en el projecte «Estiu actiu a la Biblioteca», promogut pel Servei de Biblioteques de la Generalitat a 17 biblioteques de Tarragona amb l'objectiu de fomentar la lectura entre els més joves. Enguany l'«Estiu actiu a la biblioteca» gira entorn el món de la pirateria amb «Pirates, més enllà de la llegenda». L'any passat la biblioteca ja promogué el Biblioestiu, un concurs per a dinamitzar la lectura infantil i juvenil.

Divendres 7 de juliol, a les 11 del matí, els pirates desembarcaran a la Sala d'actes de la biblioteca amb una sessió de contacontes amb taller, adreçada als infants d'educació primària. Arriba «Pirates a la costa!», una activitat dirigida als menuts per descobrir el món de la pirateria de la Mediterrània. S’explicarà una història de pirates que va succeir a les nostres costes al segle XVI. Amb la narració s’anirà recreant allò que va passant, tot introduint diferents continguts relacionats amb el món de la pirateria a la Mediterrània.

S’utilitzarà el joc dramàtic i una sèrie de dinàmiques lúdiques i participatives que, amb la mateixa motivació, els faran conèixer la nostra pirateria, allunyada dels estereotips dels pirates del Carib que habitualment omplen l’imaginari col·lectiu. L’activitat és gratuïta, durarà aproximadament una hora i finalitzarà amb un taller sobre la història narrada que els assistents es podran endur de record.

Com a complement del contacontes i per animar a la quitxalla a llegir, la Biblioteca Carles Cardó ha editat una petita guia de lectura que recull els llibres i pel·lícules sobre pirates que els nens i nenes trobaran a la secció infantil de la Biblioteca i que podran endur-se en préstec si així ho desitgen. Aquesta guia els acostarà a la història, geografia, paisatges i llegendes d'un tema que ha generat una extensa literatura i que promet aventures i entreteniment per animar aquest estiu.

 

29 de juny de 2017