Més de 300 persones sense feina han ampliat la formació amb pràctiques en empreses

Més de 300 persones sense feina han ampliat la formació amb pràctiques en empreses

Més de 300 persones sense feina han ampliat la formació amb pràctiques en empreses

> 121 empreses de l’Alt Camp han col·laborat amb el projecte

L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera ha consolidat les línies de formació que inclouen pràctiques en empreses. L’any 2016, un total de 332 alumnes van realitzar pràctiques en una de les 121 empreses de l’Alt Camp que col·laboren amb Vallsgenera. Avui, el regidor d’Empresa i Ocupació i president de Vallsgenera, Joan Carles Solé, ha visitat l’empresa Reiter del polígon industrial de Valls, una de les firmes que des de fa anys col·labora amb l'institut municipal i els seus programes de formació ocupacional.

Les pràctiques en empreses ofereixen als alumnes de Vallsgenera l’aprenentatge pràctic de la formació teòrica que han rebut en els diferents cursos de formació ocupacional professional. D’aquesta manera, s’amplien les opcions d’inserció laboral dels participants amb la millora de les seves competències i perfils professionals, a més d’adquirir els hàbits laborals i personals necessaris per al mercat de treball.
 
A hores d’ara, Vallsgenera compta amb un ampli ventall de formacions vinculades a Certificats de Professionalitat que tenen, com a part central i imprescindible, les pràctiques no laborals en empreses. Aquest tipus de pràctiques són un excel·lent complement a la formació teòrica i facilita un primer contacte de l’alumne en el sector que li pot interessar treballar. A més, un cop s’han completat les pràctiques, l’alumne augmenta les seves possibilitats d’aconseguir una primera feina remunerada  a la mateixa empresa.

La realització de les pràctiques formatives no implica l’existència de relació laboral entre els alumnes i l’empresa. En aquest sentit, el conveni entre Vallsgenera i l’empresa detalla les tasques que l’alumne haurà de realitzar i, a la vegada, la companyia es compromet a designar un tutor.

Vallsgenera impulsa diversos programes que inclouen aquest tipus de formació. Així, dels 332 alumnes que es van beneficiar dels convenis amb pràctiques durant el 2016, 42 participaven de la línia formativa Joves per l’Ocupació, 170 dels mòduls de pràctiques en context productiu, 58 del programa Acord Marc en Turisme, 46 del de Formació d’Oferta i 8 del programa de Formació i Inserció. A més, 8 dels participants han pogut optar a pràctiques que incloïen el compromís posterior de contractació per part de l’empresa.

 

 

5 de juliol de 2017