Modificació del PMU del Barri Antic per habitatge públic i equipaments

Modificació del PMU del Barri Antic per habitatge públic i equipaments

Modificació del PMU del Barri Antic per habitatge públic i equipaments

> La Junta de Govern ha aprovat la modificació que permetrà situar un equipament cultural a Ca Padró i habitatge dotacional a la cruïlla dels carrers Sant Francesc i Santa Marina

La Junta de Govern ha aprovat de manera inicial la modificació puntual del Pla de Millora Urbana del Barri Antic amb l'objectiu de crear habitatge dotacional públic a l'entorn del carrer Sant Francesc i un equipament cultural a l'edifici de Ca Padró situat al carrer de la Cort. Així, d’una banda, es contempla la modificació del PMU per a fer possible, mitjançant el sistema d’expropiació, l’obtenció de cinc finques situades a la cruïlla dels carrers Santa Marina i Sant Francesc. En concret, l’àmbit de la modificació afectaria les finques deshabitades situades al carrer Santa Marina números 34, 36, 38 i 40 i a la ubicada al carrer de Sant Francesc número 31, que tenen una superfície cadastral de 135 m2.

En aquest àmbit, quan s’hagués completat tota la tramitació relativa a la modificació de planejament i també la d’expropiació, l’Ajuntament hi podria projectar la construcció d’habitatge dotacional públic, d’acord amb el que el darrer ple de l’Ajuntament va aprovar inicialment. D'aquesta manera, l’Ajuntament passaria a comptar amb un parc d’habitatges públics per donar cobertura a la demanda per a col·lectius amb necessitat d’assistència social o d’emancipació.

En segon lloc, la modificació aprovada per la Junta de Govern també inclou l’àmbit de la finca de Ca Padró, situada al carrer de la Cort número 22, en aquest cas per a situar-hi un equipament cultural. Es tracta d’un edifici històric i protegit -de 550 m2 de superfície de finca- situat al bell mig del carrer de la Cort que es troba deshabitat i en estat de ruïna, fet que ha motivat que l’Ajuntament hi hagi hagut d’intervenir subsidiàriament en diverses ocasions per reparacions d’urgència. Amb l’acord de modificació del PMU del Barri Antic per a Ca Padró que ara ha aprovat la Junta de Govern, l’Ajuntament s’anticipa de fet al que ja preveu el futur POUM -actualment en tramitació- de destinar l'edifici a equipament públic per a usos culturals.

Altres acords de la Junta de Govern:

- Oferta més avantatjosa carrer Jacint Verdaguer. La Junta de Govern ha aprovat l’oferta presentada per l’empresa Conspai Obres i Serveis SL com la més avantatjosa de la licitació per les obres de millora urbanística del carrer Jacint Verdaguer. L’oferta presentada per l’empresa ascendeix a 78.836 euros IVA inclòs. El projecte  contempla la renovació de tot el ferm, la modernització dels serveis públics de clavegueram, aigua, electricitat i enllumenat, així com el soterrament de les línies de telefonia i eliminació de traspassos aeris. El carrer serà de plataforma única i mantindrà l'estètica d'altres actuacions de millora executades recentment en aquest àmbit de la ciutat, en especial la inversió completada aquest any 2016 a la zona de Paborde i Miralbosc. Per una major seguretat en aquest carrer, estret però amb molt de trànsit ja que comunica la muralla de Sant Antoni amb la carretera de Montblanc, es col·locaran pilones a banda i banda per delimitar els espais reservats a vianants i, a la vegada, limitar la velocitat de circulació.  Amb aquests mateixos objectius de fer compatible la seguretat dels vianants i la comoditat de la mobilitat, amb la reforma urbanística també es mantindrà en tot el recorregut del carrer Jacint Verdaguer la mateixa alçada que s'assoleix amb el remuntable i pas de vianants situat a la cruïlla amb la muralla i el carrer Miralbosch.

- Oferta més avantatjosa nova tarima de fusta del Pati. La Junta de Govern ha declarat com oferta més avantatjosa per a les obres d’instal·lació d’una nova tarima de fusta al Pati i la renovació dels bancs de la plaça la presentada per l’empresa Invapal SA per un import de 63.222 euros IVA inclòs.

- Conveni amb la Fundació Ciutat de Valls. La Junta ha aprovat el conveni entre l’Ajuntament i la Fundació Ciutat de Valls per a l’any 2017. Aquest conveni estableix la col·laboració econòmica del consistori amb els diferents programes i activitats culturals i socials de l’entitat amb una subvenció de 22.500 euros.

 

5 de juliol de 2017