El Museu de Valls edita el catàleg de l'exposició "Jaume Mercadé. Els llocs pintats"

El Museu de Valls edita el catàleg de l'exposició "Jaume Mercadé. Els llocs pintats"

> El catàleg s'edita amb motiu del 50è aniversari de la mort de Jaume Mercadé i recull totes les obres que han conformat l'exposició al museu més algunes peces complementàries

> Es pot aconseguir a les dependències del Museu de Valls a un preu de venda de 15 euros

Després de l'èxit de la mostra, el conjunt de peces que han conformat l'exposició «Jaume Mercadé. Els llocs pintats» han estat recollides en un catàleg ampli editat pel Museu de Valls, i que també recull altres peces destacades de l'autor, amb textos del comissariat de la mostra que repassen els diferents espais pintats per Jaume Mercadé (Valls i els suburbis, Santes Creus, els Boscos, Barcelona, etc.) i un text valoratiu de l'exposició de Lluís Boada Domènech.

El catàleg ve a enriquir l'extensa bibliografia de l'artista, que compta amb una quinzena de monografies, a més de nombroses referències bibliogràfiques en publicacions o articles sobre l'art català.

Valls va commemorar aquest any el 50è aniversari de la mort de l’il·lustre pintor i orfebre Jaume Mercadé (Valls 1889-1967) amb l’exposició retrospectiva «Jaume Mercadé. Els llocs pintats» que es va poder veure al Museu de Valls del 5 de maig al 25 de juny passat, mostra on es van reunir 75 peces (71 olis sobre tela i 4 dibuixos) de totes les èpoques de Jaume Mercadé, des de l'any 1915 (els seus inicis) fins el 1964 (tres anys abans de morir). L’exposició va aplegar obres provinents d’una trentena de col·leccions entre institucions públiques, privades i col·leccions particulars, i algunes de les peces que feia molts anys que no s’havien exposat i que ara es recullen al catàleg.

Adquisició del catàleg

El catàleg es pot adquirir al mateix Museu de Valls al preu de 15€ i en l'horari d'obertura habitual: de dimarts a dissabte d'11h a 14h i de 17h a 20h i els diumenges i festius de d'11h a 14h.

12 de juliol de 2017