El barri de Santa Úrsula millora la seguretat viària amb canvis en la mobilitat i l'aparcament de vehicles

El barri de Santa Úrsula millora la seguretat viària amb canvis en la mobilitat i l'aparcament de vehicles

La Regidoria de Mobilitat ha iniciat una intervenció al barri de Santa Úrsula per regular i optimitzar els espais de circulació i estacionament de vehicles amb l’objectiu de millorar la seguretat viària d’una manera integral en tota aquella zona de la ciutat. L’actuació en senyalització i reordenació del trànsit intern i perimetral del barri es fa amb el consens dels veïns, després d’haver recollit les seves propostes, per tal de resoldre les problemàtiques de mobilitat detectades.

L’actuació es porta a terme entre aquesta setmana i la propera, i preveu diferents mesures. En primer lloc, es farà el repintat general de tot el barri, tan de les places d'aparcament com dels passos de vianants. En segon lloc, es regularà l'interior de les placetes entre els blocs per a un millor aprofitament de l'espai d'aparcament, alhora que s’eliminaran les places d’estacionament incorrectes que obstaculitzen als vehicles que aparquen bé. També s’ordenarà el trànsit de la zona del transformador com a accés des del barri veí del Fornàs. Així, el carrer de circumval·lació posterior des de la benzinera deixarà de ser de doble sentit de circulació i passarà a ser de sentit únic fins a la placeta del transformador, per tal d’evitar que els cotxes es trobin de cara.

Les places d’aparcament en bateria del lateral de la carretera del Pla i del tram comprès entre el transformador i el carrer Dos de Vuit invertiran el sentit d’estacionament. S’hi entrarà d'esquena i se sortirà de cara, amb la qual cosa els conductors tindran millor visibilitat a l’hora de sortir i això reduirà molt el risc d'accidents amb altres vehicles que estan circulant.

Finalment, per facilitar el gir i les maniobres al final del carrer Dos de Vuit, que no té sortida, s’hi instal·larà una petita rotonda de gir i canvi de sentit per tal que els cotxes puguin tornar enrere de cara. D’aquesta manera es millorarà la seguretat i es reduirà el risc d'accidents en aquell vial.

18 de juliol de 2017