Clou amb èxit de participació la quarta edició de l'Estiu Actiu

Clou amb èxit de participació la quarta edició de l'Estiu Actiu

Clou amb èxit de participació la quarta edició de l'Estiu Actiu

> Prop de 1.500 assistents, repartits per una quarantena d'activitats, balanç del cicle impulsat per Acció Cívica i Joventut

> Les activitats destinades al públic jove, organitzades pel servei de joventut i el Patronat Municipal d'Esports entre les de major èxit d'assistència

La programació d'activitats de juliol Estiu Actiu, organitzat des de la regidoria de Joventut i Acció Cívica de l'Ajuntament de Valls, que enguany ha comptat també amb la coorganització de l'Oficina Municipal d'Informació Turística i el Patronat Municipal d'Esports, ha tancat la seva quarta edició amb una participació total de més de 1.500 persones. La programació, que s'ha desenvolupat entre el 3 i el 23 de juliol, ha comptat amb la col·laboració de diferents empreses i entitats de la ciutat com l'Institut d'Estudis Vallencs, el Club Escacs Valls, l'associació Valls en Transició, Increïble Comestible, Associació l'Adela i Can Pipirimosca, el Magatzem del Vermut, Espaitrad, DascaVives i I un Rave.

La programació de l'Estiu Actiu ha combinat activitats formatives, de lleure, d'oci, culturals o espectacles infantils de caràcter gratuït amb la finalitat de generar nous espais de trobada, de confluència i de participació als carrers i places, especialment, del barri antic. La programació ha sumat un total de 32 propostes de diferents formats: espectacles i activitats infantil o en família (amb la participació de quasi 300 persones), càpsules formatives, pinzellades digitals, activitats per la joventut o activitats relacionades amb la descoberta de Valls. En destaca també la tercera edició del torneig d'escacs, on hi participen una quarantena d'infants i joves.

Increment de les activitats esportives i d'aigua per als joves
La col·laboració entre el servei de Valls Jove i el Patronat Municipal d'Esports ha permès ampliar les activitats destinades al col·lectiu de joves: Juliol passat per aigua i les sortides de la VAVEZone se situen entre les activitats de major èxit de l'edició de l'Estiu Actiu d'enguany. L'Splash de nit (piscina nocturna) que enguany s'ha realitzat dos dies, el tobogan “splash slide” o la sortida a l'Aquopolis ha comptat amb l'assistència de més de 400 persones.

Èxit en les activitats de la Descoberta de la ciutat
Un any més, les activitats relacionades amb la descoberta del patrimoni de Valls han tingut una molt bona acollida de públic. Des de les visites al campanar per veure les postes de sol, la visita nocturna al refugi antiaeri o l'observació nocturna de constel·lacions que van aconseguir reunir gairebé 200 persones.

De l'hort a la Biblioteca, una proposta innovadora i de conscienciació
El cicle d'activitats De l'Hort a la Biblioteca ha estat una proposta innovadora desenvolupada per les entitats Valls en Transició i Increïble Comestible amb voluntat de donar a conèixer a la població alguns dels productors ecològics de la ciutat i conscienciar sobre el respecte al medi ambient i l'entorn sobre la base de nous hàbits de consum i compra. El cicle, que combinava tallers i visites en l'espai de producció, ha comptat amb la col·laboració de Dasca Vives, I un rave, Can Pipirimosca i la Biblioteca Carles Cardó.

Amb l'edició d'enguany ja són més de 5.000 les persones que han participat i assistit a les diferents activitats organitzades en la programació d'Estiu Actiu, des de la seva primera edició. La regidora de Joventut i Acció Cívica, Bàrbara Flores, n'ha destacat la consolidació d'un cicle festiu de carrer i comunitari, la participació de públic, així com la implicació de les entitats i empreses que han col·laborat i participat en la programació de l'Estiu Actiu.

 

28 de juliol de 2017