L'Ajuntament de Valls impulsa un nou cicle de tallers per a pares i mares en el marc del programa Créixer en Família

L'Ajuntament de Valls impulsa un nou cicle de tallers per a pares i mares en el marc del programa Créixer en Família

Valls inicia, dijous 19 d'octubre, el programa ‘Créixer en Família’ subvencionat per la Generalitat de Catalunya i impulsat pel Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social, de la Regidoria de Benestar Social, un programa de caràcter transversal que també compta amb la implicació de la Regidoria d'Ensenyament, les AMPA, els centres educatius del municipi i el Pla Educatiu d'Entorn.

‘Créixer en Família’ és un programa formatiu dirigit a orientar, reforçar i donar eines a les famílies amb fills o filles amb edats compreses entre els 0 i els 18 anys, per exercir el seu paper educatiu de forma positiva, amb l'objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors. Ofereix cicles de tallers, que pretenen ser espais d'intercanvi d'experiències entre pares i mares amb fills i filles d'edats similars, guiats per professionals experts en la formació de famílies en què les prioritats són reflexionar en relació amb per què educar, què fer i com fer-ho.

En el cas dels tallers que enguany s'impulsen, van dirigits a mares i pares amb fills i filles amb edats compreses entre els 12 i 16 anys, i s'organitzen en 6 sessions que es duran a terme els dijous de 18.30h a 20.30h, a partir del 19 d'octubre. Fruit del treball participatiu dels agents, les inscripcions al taller estan orientades a garantir la participació i representació de famílies de tots els centres educatius del municipi, de primària i secundària.

Els tallers es distribueixen en sis sessions de dues hores en les que es tractaran temàtiques com: l'afecte, l'autonomia, l'autoritat, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l'àmbit domèstic, el lleure i entorn, el paper educatiu de l'escola...

Concretament, les sessions seran: I si, primer, mire'm d'entendre'ls? (19 d'octubre); Ser-hi sense que es noti (26 d'octubre); Tenir conflictes no és tenir problemes (2 de novembre); Tots els actes tenen conseqüències (9 de novembre); Es passa hores davant el mirall! (16 de novembre), i monogràfic sobre un tema escollit per les famílies (23 de novembre). L’espai de treball serà la Cambra de Comerç (carrer Jacint Verdaguer, 1) i les inscripcions es poden fer als centres educatius del municipi.

‘Créixer en Família’ és un projecte que va néixer l'any passat fruit d'una iniciativa del Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social, de la Regidoria de Benestar Social, amb l'objectiu principal de potenciar el treball dels pares en la tasca educativa dels seus fills. La finalitat és donar eines als pares i mares per tal de poder afrontar els reptes derivats de l'educació.

El projecte és consensuat amb les AMPES de la ciutat a través del Xerrampes, òrgan participatiu que coordina la Regidoria d'Ensenyament. Els representants dels pares i mares dels centres educatius de la ciutat són els que han decidit les característiques de les sessions: edats, dates i temàtica.

Descarregar cartell

  14 de setembre de 2017