Una conversa amb Déu i en forma de vinyeta omple l'absis de la Capella de Sant Roc en una nova exposició

Una conversa amb Déu i en forma de vinyeta omple l'absis de la Capella de Sant Roc en una nova exposició

> L'artista Raquel Riba Rossy hi plasma la peça contemporània «Lola Vendetta parla amb Déu» dins del cicle «Pintura mural»

> La inauguració tindrà lloc aquest dissabte a les 13h a la Capella de Sant Roc

El Museu de Valls obre portes, aquest proper dissabte 7 d'octubre a les 13 hores, a una nova exposició d'art contemporani a la Capella de Sant Roc. Es tracta de la peça «Lola Vendetta parla amb Déu» de la creadora Raquel Riba Rossy.

El cicle «Pintura mural», a cura de Pilar Bonet, ens presenta ara el personatge de Lola Vendetta, qui parla amb Déu i li pregunta sobre situacions molt terrenals que ella considera injustes. S'interroga sobre tot allò que, com a dona jove i feminista, no pot entendre ni consentir. Aquest diàleg es converteix en una vinyeta gràfica sobre els desitjos i responsabilitats de les dones del segle XXI.

L'artista Raquel Riba Rossy

Riba Rossy és il·lustradora (Igualada, 1990). Va estudiar a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i des del 2014 és la creadora de la popular Lola Vendetta, jove feminista que protagonitza histories gràfiques plenes d'humor i reivindicació.

Dibuixa històries de Lola Vendetta des del 2014. Un personatge que neix de la necessitat de negar situacions i tòpics socials. Com a il·lustradora recrea amb aquestes històries preguntes que es planteja com a dona: sobre les relacions amb el cos, el paper de les dones en el món contemporani, l'amor i la parella, la família, el patriarcat, la marginació, els somnis, la lluita, els estereotips o les tradicions. I el personatge es desenvolupa, en negre i vermell sobre blanc, entre l'humor, la innocència i la revolta.

En poc temps Lola Vendetta ha traspassat fronteres i actualment reuneix una comunitat de 180.000 seguidors (el 3% homes) que a través de les xarxes socials aprenen de les seves preguntes i accions revoltades: contra el masclisme, la violència de gènere, el consumisme o el racisme.

L'autora acaba de publicar el primer llibre de còmic sobre les històries de l'apoderada Lola Vendetta: «Lola Vendetta. Más vale Lola que mal acompañada» (Lumen, 2017) mentre prepara un segon llibre.

  4 d'octubre de 2017