El Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Valls organitza un cicle sobre eficiència energètica

El Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Valls organitza un cicle sobre eficiència energètica

El Pla d'Inclusió i Cohesió Social de l'Ajuntament de Valls ha organitzat un cicle sobre eficiència energètica que constarà de dues activitats, una xerrada i un cine fòrum dedicats aquesta temàtica. Per una banda, la xerrada, sota el títol «La factura de la llum: com estalviar», tindrà lloc aquest divendres 6 d'octubre, a les 19:30 hores a la Sala d'actes de l'IEV. Per altra banda, l'activitat de cine fòrum es centrarà en el film «Empoderament energètic» i es desenvoluparà al mes de novembre.

Ramon Castellví, enginyer industrial i consultor en eficiència energètica, serà l'encarregat de pronunciar la xerrada «La factura de la llum: com estalviar». On es tractaran qüestions com: entendre l’energia elèctrica i com ens arriba; el sistema elèctric i la factura de la llum, i mesures d’estalvi i ús racional de l’energia. Es recomana que els assistents portin la seva factura.

Castellví és enginyer industrial, de l'especialitat mecànica per la UPC; enginyer tècnic industrial, de l'especialitat electricitat per la URV; MBA per la URV, i màster en Gestió Ambiental per la URV. Des del 2000 fins a l’actualitat és funcionari a l’Ajuntament de Reus, al departament de Medi Ambient, i entre altres aspectes treballa amb la gestió energètica municipal. Des del 2010 exerceix com a enginyer liberal, especialitzat en projectes elèctrics i estudis d’estalvi i eficiència energètica. Des del 1997 fins a l’any 2000 va treballar en l’àmbit d’enginyeria de la indústria química.

Pel que fa a la segona activitat del cicle, el cine fòrum, anirà a càrrec de la Cooperativa El Risell i es basarà amb el film «Empoderament energètic». Amb la difusió de vídeos com aquest es pretén que la ciutadania prengui consciència d'una realitat actual com és la pobresa energètica, alhora que es donen mecanismes i consells per reduir el cost de la factura elèctrica sense reduir el confort a la llar o el contrari, en casos caldrà augmentar aquest confort ja que hi ha llars on no es troba satisfet. D'aquesta manera es sensibilitza a les persones en termes energètics en la seva màxima expressió: vector social, mediambiental i tècnic.

El PLICS organitza periòdicament cicles dedicats a diferents temàtiques amb l'objectiu de conscienciar a la població sobre els problemes que fan augmentar la fractura social. Amb aquests cicles el PLICS pretén tractar temes que dificulten la inclusió i cohesió social.

  5 d'octubre de 2017